DIY | Persoonlijk | Thuis

20 dingen voor 2020 #7: vloerverwarming

31 december 2020

Een van de dingen die ik in de lijst van 20 dingen voor 2020 had gezet was het aanleggen van vloerverwarming en een nieuwe vloer in de woonkamer. Van de week kreeg ik de vraag hoe de vloerverwarming beviel en het antwoord daarop is ‘zoals verwacht liep alles anders‘ zoals Berthold Gunster het zo mooi omschrijft.

Het originele idee was namelijk om voor een vloer met plak-PVC te gaan in combinatie met vloerverwarming. Uiteraard vervoerde ik de grote platen met kleurstijlen in stijl (pun intended) met de bakfiets 🙂

Gaandeweg het proces kwamen er steeds meer problemen om de hoek kijken zoals de leidingen die door de hele vloer liggen waardoor het vrezen erg lastig zou worden (de vloer opstorten zou niet passen qua hoogte van de nieuwe keuken), de lange periode waarin we de vloer van de benedenverdieping niet zouden kunnen gebruiken, de oplopende schattingen van kosten etc. en besloten we na een adviesgesprek voor een lucht/lucht-warmtepomp te gaan en een vloer met klik-PVC uit te zoeken.

Door de keuze voor een warmtepomp konden we de verbouwing opdelen in verschillende projecten die niet allemaal tegelijk plaats hoefden te vinden waardoor het huis een stuk leefbaarder was.

  1. Het plaatsen van de lucht/lucht-warmtepomp
  2. Verwijderen van de radiator
  3. Keuken slopen en nieuwe keuken plaatsen
  4. Als laatste volgde de vloer. Doordat met klik-PVC minder egalisering nodig en de keuken niet op de nieuwe vloer wordt geplaatst zaten we maar korte tijd zonder vloer!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *