DIY | Persoonlijk | Thuis

Binnenkijken: onze laatste IKEA-hack

20 augustus 2021

‘Het is ons weer niet gelukt Marleen… ‘, sprak mijn man. Ik vroeg hem wat hij bedoelde waarop hij lachend vertelde dat we alweer een IKEA-meubel niet in elkaar hadden gezet zoals bedoeld. Hij dacht zelfs nog even dat dat ons nog nooit gelukt was – maar dat was gelukkig niet waar! Feit is wel dat we altijd wel een goede reden hebben (volgens ons dan) om het anders aan te pakken. Zo ook bij onze KALLAX-kast.

Vroeger stond er in onze woonkamer een klein tafeltje bij de verwarming waar onze oudste aan kon lego-en. Inmiddels heeft hij echter twee kleine zusjes die nog te klein zijn voor lego en is al het kleine speelgoed naar zijn kamer verhuisd en vervingen we de radiator ook nog eens voor een warmtepomp. Wat overbleef was een klein tafeltje met daaronder twee grote uitstekende bakken vol met duplo. Het tafeltje werd dus alleen gebruikt om troep op te stapelen. Daarom besloten we de bekende vakkenkast van IKEA te plaatsen (de 4×4 variant van KALLAX) om al het speelgoed en losliggende spullen netjes op te bergen.

In dezelfde hoek (tegen de andere muur) staat echter een speaker. Deze zou recht voor de kast komen, waardoor er drie vakken niet of gedeeltelijk niet te gebruiken waren en/of in een stofnest zouden veranderen. Daarom kwamen we met de volgende hack:

Een van de platen die de kast in vier verticale banen verdeelt zaagden we in stukken. Deze gebruikten we vervolgens als schotjes in de voorkant waardoor we de vakken (aan de voorkant) afdekken. De onderste drie vakken aan de rechterkant zijn dus 2x zo breed als normaal. Deze extra ruimte kun je gebruiken door de (kleinere) bakken die daar staan opzij te bewegen en dan naar voren te halen.

Best handig toch?

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *