Kids | Persoonlijk

Deze 8 grote items van de baby-uitzetlijst kocht ik niet nieuw

10 maart 2021

Zes jaar is onze zoon alweer! Momenteel worden er in onze omgeving veel kinderen verwacht en krijg ik weer meer vragen wat voor merk ik van een bepaald product heb en of dat bevalt, maar ook welk prijskaartje daaraan hangt. Het Nibud heeft al jaren op hun website een overzicht van de kosten van een kindje staan. Dit bedrag kan echter flink hoger of lager uitvallen, afhankelijk van je shopgedrag. In deze blog laat ik zien wat voor grote items wij toentertijd pre-loved hebben aangeschaft. Heel veel items worden namelijk maar kort gebruikt en kunnen daarna nog prima een ronde mee! Goed voor de wereld & je portomonnee!

  1. Kinderwagen + buggy
  2. Bedje
  3. Commode
  4. Kast
  5. Box
  6. Luieremmer
  7. Kinderstoel
  8. Tripp Trapp

Kinderwagen & buggy

Zowel mijn ouders als mijn schoonouders boden aan een kinderwagen cadeau te geven toen we ze vertelden dat we ons eerste kindje verwachtten. Superlief natuurlijk, maar ik vond het zo zonde…. Ik vertelde ze dat ik dat item graag tweedehands wilde kopen. Hierop besloten ze hun cadeau om te zetten in een bedrag waardoor ik veel, maar dan ook veel meer van mijn lijst kon afstrepen.

Uiteindelijk kochten we voor 100 euro een tweedehands kinderwagen waar alles maar dan ook alles bijzat. De ‘larvenbak’ zoals dat in onze familie wordt genoemd voor de baby, een buggyinzet, een voetenzak voor de winter, een meerijdplank voor een evt. ander kind, de originele boekjes etc. Blijkbaar waren de verkopers blij dat het zo lekker opruimde want ik kreeg ook nog een tripp trapp stoel en opvouwbare buggy en later nog een tas met kinderboekjes.

Bedje / wieg

Een wieg heb ik nooit gekocht. Ik vond dat een beetje onzin omdat we zelf allebei niet klein zijn en een wiegje dus naar verwachting maar heel kort zouden kunnen gebruiken. We gingen dus meteen voor een ledikantje. Van mijn schoonzusje kreeg ik het ledikantje van mijn nichtje en deze wordt nog steeds gebruikt door onze peuter. Het bedje hebben we in het begin omgebouwd als cosleeper, daarover later meer! Het is een simpel IKEA-ledikantje die je voor 10-20 euro op marktplaats kunt kopen.

Commode

De commode kreeg ik van een collega van mijn moeder (stond al jaren weg te stoffen), maar we hadden er bijna meerdere gehad! Zodra bekend werd dat we een kindje zouden krijgen kregen we van allerlei kanten oude commodes aangeboden die met een likje verf zo goed als nieuw waren en nog prima een ronde mee konden. Voor ons dochtertje hebben we de kleur van het blad aangepast aan haar kamertje.

Kast

De kast kreeg ik bij een commode maar mijn tip zou zijn, doe niet! Gebruik een reguliere kast. Daar kunnen ook prima babyspulletjes in maar zijn veel hoger waardoor je geen rotzooi verzamelt bovenop de kast en je de kast veel langer kunt gebruiken. Tot je kind uit huis gaat zo’n beetje ;-).

Box

We kochten tweedehands een simpele houten box voor zo’n 20 euro. Wederom hielp het dat de aanstaande opa’s en oma’s overal vol trots vertelden dat er een kleinkind op komst was. Ook dit item kochten we via via.

Luieremmer

We begonnen met een luieremmer met deksel van de hema, maar op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat we steviger geschut nodig hadden. Op het consultatiebureau en bij een ‘ 2 the loo’ babyruimte hadden ze een luieremmer met geursluis van het merk ‘ diaperchamp’. Zo’n emmer hebben we toen via marktplaats op de kop getikt. Groot voordeel van deze luieremmer is dat er reguliere zakken inkunnen (of kussenslopen voor de echte ecowarriors die bijv. ook voor wasbare luiers gaan) en dat is een stuk goedkoper dan navulverpakkingen zoals je bijvoorbeeld voor de tommy tippee nodig hebt. Pro-tip: Onlangs kwamen we er achter dat wanneer je de hele luieremmer uit elkaar trekt deze in de vaatwasser past!

Marleen’s Mum &Dad Hack: De onderdelen passen in de vaatwasser!!

Kinderstoel

Onze kinderstoel kreeg ik van mijn tante. Ze heeft jarenlang twee oppaskinderen gehad en daar was deze stoel van. Inmiddels studeerden ze maar met de stoel was niets mis. Het is een oer-degelijk geval die kan worden omgebouwd tot een laag stoeltje + tafeltje. Ook toen onze oudste groter was gebruikte hij het graag om bijvoorbeeld aan te puzzelen of te kleuren.

Tripp trapp

Zoals ik al eerder schreef kregen we een tripp trapp cadeau bij onze kinderwagen. Inmiddels hebben we er twee. Toen onze buren gingen verhuizen kwam er namelijk nog een tevoorschijn waar hun pubers echt niet meer op ging zitten ;-). Ook deze stoelen zijn veelvuldig te vinden op marktplaats. Let op: door de loop der jaren is de maatvoering iets verandert. Een babyschaal past bijvoorbeeld niet op onze oude tripp trapp.

Waar vind je dit soort items?

Veel pre-loved items kochten we via-via. Zodra je mensen vertelt dat er een kindje op komst is, krijg je via het netwerk van je familie, collega’s, buren etc. spullen aangeboden te leen of te koop aangeboden. Verder hebben we spullen via marktplaats gekocht. I.v.m. Corona-regels zul je op het moment van schrijven een afspraak moeten maken als je langs de kringloopwinkel wilt. Vertel de medewerker aan de telefoon van tevoren waar je naar op zoek bent, zodat je een grote succeskans hebt in je tijdsslot!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *