DIY | Persoonlijk | Uit

DIY: Zo voorkom je dat je fietstas tussen je spaken komt

2 december 2023

Toen ik gisteren naar huis fietsen kwam er een brandweerman naast me fietsen. Hij vroeg zich af waar ik ‘dat handige beugeltje voor mijn fietstassen’ vandaan had. Van zijn werkgever had hij namelijk nieuwe veiligheidsschoenen gekregen die wat meer naar achteren uitstaken. Daardoor raakte hij met zijn schoenen steeds zijn fietstassen. Om dit te voorkomen had hij de fietstassen meer naar achteren geplaatst. Het nieuwe probleem was dat de fietstassen hierdoor sneller tussen de spaken van zijn achterwiel kwamen. En toen zag hij mij voorbij fietsen….

Dit is een heel herkenbaar probleem! Ik had het zelf ook. Nouja niet de veiligheidsschoenen, die draag ik al jaren niet meer. Maar dat van die fietstassen herkende ik wel. Vandaar dat ik een oplossing had gezocht. Sinds enkele jaren fiets ik rond met een gebogen aluminium strip op mijn achterspatbord. In zowel de strip als het spatbord is een gaatje geboord. Hierdoor kunnen de twee onderdelen op elkaar worden bevestigd met een moertje en een boutje.

Ik ben benieuwd wanneer het complete brandweerkorps van de stad met een soortgelijk ontwerp rondfietst ! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *