Food | Thuis

Duurzame(re) switch: kokosbriketten

6 april 2020

Ik verklaar het BBQ-seizoen voor geopend! Zondag staken we voor het eerst dit kalenderjaar de BBQ aan en de hele week blijft het mooi weer. Normaal zou ik suggereren om iemand uit te nodigen die geen tuin heeft, maar helaas is het een beter idee als iedereen thuis blijft op dit moment i.v.m. het Coronavirus.

Wat ik wel wil suggereren is om de volgende keer kokosbriketten i.p.v. gewone briketten te kopen. Kokosbriketten worden in tegenstelling tot ‘normale’ briketten gemaakt van een restproduct namelijk kokosnotenschalen. Ook is het aantal kilo grondstoffen wat nodig is per kilo product is veel lager. Maar de belangrijkste reden: het is een kwalitatief beter product. De kokosbriketten kunnen beter tegen druipend vet, vlees kan sneller en egaler worden gegaard, het geeft minder as en het stinkt minder. Zelf gebruiken we nu enige jaren kokosbriketten en het bevalt prima!

Ik hoop op een lang BBQ-seizoen waarin ik ook de nodige vegetarische tips kan delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *