DIY | Persoonlijk | Thuis

Duurzame(re) switch: ondergoed & t-shirts

19 oktober 2020

Ik was geneigd om de term ‘fair fashion’ te gebruiken in de titel, maar Saint Basics doet eigenlijk niet aan fashion (wel aan fair!). Vergeleken met een jaar geleden toen we onze vorige bestelling deden zijn de modellen die te koop zijn hetzelfde, al is er nu meer keuze. En juist dat is een van de voordelen, je kunt je favoriete fit keer op keer opnieuw bestellen.

Ook als je voor het eerst besteld is het foolproof. Op de website staat heel duidelijk voor alle kledingstukken een maattabel met niet alleen kledingmaten omgerekend naar S/M/L/XL/XXL maar ook centimeters met daarbij een duidelijke tekening hoe je je favoriete kledingstuk dat je hebt moet opmeten om tot een vergelijkbare ‘Saint Basic’-kledingmaat te komen.

Deze keer bestelde mijn man o.a. een nieuw model T-shirts, kan niet misgaan door de duidelijke maatvoering!

Voor de basics worden natuurlijke materialen gebruikt en volgens de website zijn ze zo’n 95% milieuvriendelijker. Bovendien worden er geen pesticiden, kinderarbeid, etc gebruikt.

Wat verder opvalt is de minimale verpakking die wordt gebruikt. Tshirts en onderbroeken worden om een kartonnetje gevouwen en rechtstreeks in de zak gedaan waarin ze verzonden worden. Op het kartonnetje wordt zelfs gesuggereerd dat je de achterkant als kladpapier kunt gebruiken.

Alle verpakkingen die we overhielden na onze bestelling: 1 plastic zak waarin het geheel werd gezonden en twee kleine stapeltjes karton (elk kledingstuk wordt om 1 kartonnetje gevouwen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *