DIY | Persoonlijk | Thuis

Inspiratie voor de tuin

11 mei 2020

De laatste 1,5 jaar hebben we veel aan de tuin verandert. Maar hoe beslis je nou wat voor lay-out, bestrating en beplanting je gaat aanleggen?

In eerste instantie haalden we veel inspiratie uit tuinen van andere mensen en de serie ‘Big dreams, small spaces’ op Netflix.

Mijn nieuwe inspiratiebron is echter een boek namelijk ‘Planten vademecum’ van Arie Koster met als ondertitel ‘ voor wilde bijen, vlinders & biodiversiteit in tuinen’. Ik werd erop geattendeerd door een artikel in NVOX en het is echt een aanrader!

Helemaal voorin staat het motto ‘ verbeter de wereld, begin bij je tuin’ en achterin het motto ‘dit is geen tuin, maar een natuurreservaat’. Het idee is dat alle tuinen samen het grootste natuurgebied van het land kunnen vormen doordat de beplanting van tuinen bijdraagt aan een ecosysteem. In het boek gaat het met name om wilde bijen en is er zelfs een speciaal deel waarin de verschillende soorten worden beschreven in tekst en beeld. Op vrijwel elke pagina staan prachtige kleurenfoto’s van tuinen, planten en bijen. Het was echt mooier dan ik had verwacht voor de prijs die ik ervoor betaalde (35 euro voor een hardback)!

Inmiddels heb ik mijn eerste planten naar aanleiding van het boek gekocht: de ‘ Knautia macedonica’ (Beemdkroon). Ik weet zeker dat er nog vele zullen volgen, want zoals je al ziet in de foto helemaal bovenaan (van afgelopen zomer) is er nog plaats genoeg!

Heb jij nog tips voor tuininspiratie?

Only registered users can comment.

  1. Bedankt voor het delen van je inspiratiebron voor je tuin! Wij zouden ook graag meer leven in onze tuin willen creëren. Ik ben erg benieuwd naar het boek en naar jullie omzetting!

    1. Het boek is zeker een aanrader, ik zou hem gauw op je lijstje voor de kerstman zetten 🙂 Heel veel plezier met het maken en uitvoeren van je plannen!

  2. Ik zou ook graag meer willen leren over planten die in mijn tuin passen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om genoeg groen te plaatsen voor het ecosysteem. Ik ga de komende tijd mijn plannen in kaart brengen. Bedankt voor de inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *