DIY | Kids | Persoonlijk | Thuis

Making memories: Mijn zoon (8) heeft op het behang getekend! :-)

17 juli 2023

Als mijn ouders thuis gingen behangen vonden we dat als kinderen een groot feest. Voordat het oude behang er af ging, mochten we als kinderen namelijk op het behang tekenen met onze viltstiften. Zelfs toen ik al studeerde heb ik dat nog eens gedaan 🙂 . Nu we thuis zelf wat muren opnieuw moeten behangen liet ik mijn zoon van 8 hetzelfde doen.

Let wel, ik heb nog twee kinderen. Na een korte risico-analyse besloot ik echter dit festijn plaats te laten vinden toen de jongste twee kinderen niet thuis waren. De kans dat die op een willekeurig ander moment een andere muur zouden aanvallen met viltstiften was te hoog naar mijn zin. Een kind van acht jaar kan je uitleggen waarom het nu wel mag en normaal niet. Bij een peuter is dat lastiger….

Ik wees twee muren aan en blij ging hij aan de slag met zijn zelfbedachte ontwerp. Na enige tijd prijkten Zweinstein, Harry Potter en verschillende slangen en basilisken op onze muren. (Hij is momenteel gek van de eerste drie Harry Potter boeken) Gelukkig hebben we de foto’s nog, want de muur heb ik kaal gehaald voordat zijn zusjes thuis kwamen. Ik wilde ze immers niet op ideeën brengen 😉 !

Ik hoop dat ons ventje later met net zoveel plezier terugkijkt op deze activiteit als ikzelf op mijn creaties op de muren van mijn ouders.

Zou jij je kinderen op de muren laten tekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *