DIY | Persoonlijk | Thuis

Marleen’s mumhack (ook voor papa’s!): whiteboard 2.0

13 januari 2021

In onze oude flat hadden we in de keuken een whiteboard hangen met daarop het schema van onze baby (nu alweer bijna 6 jaar, time flies!) en de planning van die week. Er stond bijvoorbeeld op wie wanneer ging sporten, hoe laat we thuis zouden zijn, wie de kleine van het kdv zou halen, wat we zouden eten etc.

Op zondagavond maakten we het overzicht voor de week die ging volgen en dit scheelde uiteindelijk heel veel tijd, frustratie en onduidelijkheid. Toen we naar ons huidige huis verhuisden ging het whiteboard natuurlijk mee. Omdat we niet meer in een flat woonden kon je vanaf de straatkant door het raam het whiteboard lezen en daarom bevestigden we het aan de binnenkant van een kastdeurtje in de keuken. Het is natuurlijk niet heel handig als iedereen kan zien hoe laat je thuis gaat komen 🙂 .

Voorbeeld van ons ingevulde whiteboard in de oude keuken

Sinds enige tijd hebben we een nieuwe keuken en de planken van de kastjes lopen door tot het deurtje waardoor het whiteboard niet meer tegen de deur aan kan. Het kastje zou dan altijd op een kier staan en het is ook zonde om meteen in zo’n deurtje te gaan schroeven.

Daarom bestelde ik via bol whiteboardvellen die statisch zijn en daardoor ‘vanzelf’ aan de binnenkant van de kastjes blijven plakken. Even op maat knippen en je kunt aan de gang. De vellen kun je schoonvegen met een nat doekje en dan opnieuw gebruiken.

Deze ‘ whiteboard 2.0’ -oplossing kan ik ook gemakkelijk voor mijn online lessen vanaf huis gebruiken door ze op een raam of deur achter mij te bevestigen en daar bijvoorbeeld sommen op voor te doen. Inmiddels zijn er meerdere rollen besteld voor/door mijn collega’s.

whiteboardvellen zijn ook gewoon leuk speelgoed!

Disclamer: ik heb dit product zelf gekocht. Dit is de variant die ik bestelde. Er zijn meerdere merken/varianten op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *