Persoonlijk | Thuis

Mijn nieuwe ‘energiezuinige’ vaatwasser

4 januari 2021

Zoals ik al eerder schreef wilden we in 2020 de keuken en vloer aanpakken. Daar zijn we zo druk mee geweest, dat een nieuwe blog over said keuken en vloer er een beetje bij ingeschoten was. Inmiddels zijn we klaar en is de keuken in vol bedrijf.

Na het plaatsen van de vaatwasser schrok ik me echter een ongeluk: ik vond een energielabel met daarop energielabel D terwijl ik in de veronderstelling was dat dit niet eens op de markt mag worden gebracht. De minst energiezuinige vaatwassers vallen namelijk al onder energielabel A+ (zie uitleg Milieu Centraal) en we letten wel op dit soort labels als we een nieuw apparaat aanschaffen.

The devil bleek weer eens in de details te zitten: zodra ik het label omdraaide stond erop ‘ valid from 1st March 2021’ en dat was het nog niet. Blijkbaar is de vaatwasser die ik heb gekocht met label A+++ (de hoogste rating) vanaf maart 2021 slechts energielabel D. De energielabels worden namelijk verandert. Het nieuwe systeem loopt van A t/m G i.p.v. het huidige systeem dat loopt van A+++/A++/A+/B/C/D. Weer wat geleerd!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *