Persoonlijk | Thuis

Mijn nieuwe ‘energiezuinige’ vaatwasser

12 oktober 2020

Zoals ik al eerder schreef wilden we dit jaar de keuken en vloer aanpakken. Daar zijn we zo druk mee geweest, dat een nieuwe blog er een beetje bij ingeschoten was. Inmiddels zijn we bijna klaar en is het merendeel van de keuken operationeel!

Na het plaatsen van de vaatwasser schrok ik me echter een ongeluk: ik vond een energielabel met daarop energielabel D terwijl ik in de veronderstelling was dat dit niet eens op de markt mag worden gebracht. De minst energiezuinige vaatwassers vallen namelijk al onder energielabel A+ (zie uitleg Milieu Centraal).

The devil bleek weer eens in de details te zitten: zodra ik het label omdraaide stond erop ‘ valid from 1st March 2021’ en dat is het nu nog niet. Blijkbaar is de vaatwasser die ik heb gekocht met label A+++ (de hoogste rating) vanaf maart 2021 slechts energielabel D. De energielabels worden namelijk verandert. Het nieuwe systeem loopt van A t/m G i.p.v. het huidige systeem dat loopt van A+++/A++/A+/B/C/D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *