Food | Thuis

Mijn ‘Too Good To Go’ challenge #2

7 oktober 2019

Zoals ik al eerder beschreef in de eerste challenge, gebruik ik regelmatig de app ‘Too Good To Go’ waarmee voedselverspilling tegen wordt gegaan. In deze serie laat ik zien wat ik bij een supermarkt gekregen heb voor 3 euro, en wat er vervolgens van gemaakt is.

In het pakket zat het volgende: sla, andijvie, 2x toetje, melk, koffie, en 2x bleekselderij (zie foto bovenaan).

De eerste bleekselderij belandde in een pastagerecht en na afloop hebben mijn zoontje en ik de toetjes opgegeten (Hij mocht kiezen en ik mocht die met perzik maracuja-smaak).

Van de andijvie werd een stamppot gemaakt met aardappel, blauwe kaas en puntpaprika dat we nuttigden met een vleesje (niet op de foto). Voor de stamppot gebruikten we trouwens niet de melk uit het pakket, die dronken we gewoon tijdens een lunch. Het is maar goed dat ik geen foodblogger ben want de stamppot is niet erg fotogeniek en ik vergat ook foto’s te maken van de lunchsalade die ik maakte van de sla.

De laatste bleekselderij gebruikten we voor een gerecht losjes gebaseerd op Jamie’s ‘Mexicaans ontbijt voor de hele dag’ uit het 5 ingrediĆ«nten kookboek. Voor de koffie heb ik geen wilde plannen, die zal ik de komende tijd samen met evt. visite rustig opdrinken :-).

De 2e bleekselderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *