Kids | Persoonlijk | Uit

Op mini-fietsvakantie met mijn kleuter

13 juli 2020

Qua vakantie houdt mijn kleuter van twee dingen het meest: treinen en kamperen. Ik had dan ook als plan om met het hele gezin er met de trein op uit te gaan, maar dat leek ons nu geen goed idee. Onze kleuter was niet voor een gat te vangen en wilde dan wel graag op fietsvakantie (liefst met oma). Het leek hem werkelijk fantastisch, maar mij wat ambitieus en oma is al op vakantie op de Veluwe…. Daarom bedachten we het volgende: we zouden met zijn tweetjes op mini-fietsvakantie gaan naar opa en oma.

De afstand kwam neer op zo’n 50 kilometer afhankelijk van de route en ik rekende dus op zo’n 3 uur fietsen met de bakfiets. Meneer zelf laten fietsen zou betekenen dat we veel langer onderweg zouden zijn en dus niet op ‘mini-vakantie’ (aka 1 nachtje) zouden gaan en meer spullen zouden moeten nemen zoals kookspullen.

Nog geen uur later vertrokken we vol goede moed met een tas met proviant en een tas met schone en droge kleren. Onze kleuter kwam erachter dat het eigenlijk best ver is en niet altijd even leuk. Het weer werkte ook niet echt mee. Vanwege het weer sliepen we ook in de caravan in plaats van de tent, maar dat mocht de pret niet drukken. De highlights volgens mijn zoontje: warme chocomel drinken, patatjes eten onderweg, met oma spelen, de hertjes op de camping, en een ijsje eten onderweg.

Al met al was het een prima ervaring voordat we een ‘echte’ fietsvakantie zouden doen met onze kleine man waar we allebei van hebben geleerd. Mijn zoontje heeft zijn verwachtingen van fietsvakantie enigszins bijgesteld en ik heb praktische inzichten opgedaan. Ik weet dat ik bijvoorbeeld een grotere/extra accu zal moeten aanschaffen voor de bakfiets. Heen kwam ik namelijk zonder tussentijds opladen aan op bestemming, maar op de terugweg kwam ik net tekort doordat ik veel meer tegenwind hand op de dijk en tussentijds opladen is niet altijd even praktisch.

PS toen onze kleuter nog een peuter was gingen we met zijn 3-en op fietsvakantie met stadsfiets, ligfiets met fietskar en loopfiets. Dit kun je hier terugvinden.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *