Kids | Persoonlijk | Thuis

Persoonlijk: Opruimen van babyspullen – hoe vind je een goede bestemming?

19 december 2022

Komend voorjaar wordt onze jongste dame alweer twee jaar. Omdat we ervan uitgaan dat zij ons laatste kindje zal zijn, zijn we zoetjes aan dingen aan het opruimen die we niet meer nodig hebben. Kleine items zoals drinkflessen, maar ook grotere spullen zoals een maxi-cosi en wandelwagen. Bedenken wat we niet meer nodig hebben is niet zo lastig, het wegdoen vaak wel. Soms om de emotionele waarde, maar ik vind het altijd zonde spullen weg te doen die nog prima een ronde mee kunnen. Daarom gaat dit opruimproces zo langzaam 🙂 ! Inmiddels heb ik een vast lijstje waar deze spullen naartoe kunnen.

  1. Verkopen op Marktplaats of Facebookgroep. Hier heb ik wat gemengde ervaringen mee. Soms ging het heel soepel en het is fijn om nog wat geld te ‘verdienen’, maar het kan even duren voor je een koper hebt, een reëel bod en samen een moment hebt gevonden voor de overdracht. Het kost tijd en moeite.
  2. Stichting babyspullen. Je kunt je babyspullen inleveren bij diverse inleverpunten over het hele land. Dit is vooral voor kleinere items ideaal.
  3. Geef weg! Veel kleding heb ik weggegeven aan een vriendin die jongere kinderen heeft. Superleuk om op foto’s te zien dat ‘dat ene shirtje’ of ‘die ene trui’ weer met plezier gedragen wordt. Bij grotere items werkt dit eigenlijk alleen als mensen nog geen kinderen hadden. Zo wordt onze kinderwagen binnenkort opgehaald door een stel dat hun eerste kindje verwacht. Ook hebben we eerder al een ledikantje weggegeven, een voetenzak voor de maxi-cosi, etc.
  4. Kringloop. Ook bij een kringloopwinkel geef je het weg, maar het grote voordeel is dat je het METEEN kwijt bent. Je brengt het weg en klaar. Bij weggeven duurt het vaak wat langer. Inmiddels zijn er diverse keren spullen naar de kringloop gegaan waarvan ik niet direct wist wie ik er blij mee kon maken.
  5. Uitlenen. Wel plek maken en nog niet definitief afstand doen van spullen…. Zelf ben ik er niet zo’n fan van als je weet dat je er niets meer mee gaat doen, want uiteindelijk komen deze spullen weer terug 🙂 .

Maar dan nu de grote olifant in de kamer…. Op het moment dat de babyspullen niet van jou zijn kun je ze gewoon weer teruggeven of inleveren. Voor een aantal items kan het slim zijn deze te lenen of te huren omdat je ze maar kort gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld bij babyloop.

Disclaimer: Deze blog wordt niet gesponsord en ik heb persoonlijk geen ervaring met babyloop. Ik draag duurzame ondernemers gewoon graag een warm hart toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *