DIY | Persoonlijk | Thuis

Reclamevrij leven: mijn nieuwe webbrowser Brave

19 december 2019

Vorige week las ik een nieuwsbericht over de reclameborden van NS die momenteel op wit staan en ik dacht alleen maar ‘lekker rustig’. De laatste jaren hebben we (deels onbewust) steeds meer stappen ondernomen om reclame zo veel mogelijk uit te blokken. Reden hiervoor is dat reclame vooral ongelukkig en ontevreden maakt. Volgens ‘geluks-professor’ Andrew Oswald stelt zelfs dat ‘het belangrijkste doel van adverteerders is ons ongelukkig maken met wat we hebben’. (op die manier ben je dan geneigd het product te kopen dat dat ‘wegneemt’) Dat er geen reclameblokken op deze sites zijn is dan ook geen toeval ;-)!

Om minder reclame te zien te krijgen heb ik bijvoorbeeld een ja/nee-sticker op de brievenbus geplakt en weer ik ook geadresseerde reclame actief. Verder schreef ik me uit voor nieuwsbrieven van bedrijven, luister podcasts i.p.v. radio, gebruik een app op mijn telefoon om ads te blokken (DNS66) en ben ik onlangs dus ook van webbrowser geswitcht zodat ik minder reclame te zien kreeg.

Ik gebruik nu ‘ Brave ‘ waar automatisch een adblocker inzit. Op de foto hieronder zie je 2x de website www.nu.nl. Links met Brave, rechts met Chrome. Je ziet dat er in de Chrome-variant links een turquoise blok reclame staat, rechts een oranje blok, bovenaan een auto-reclame en halverwege rechts nog een bier-reclame waarvan een deel ook nog eens beweegt. Bij Brave niets van dat alles. Ik vind dit veel rustiger en prettiger lezen en raad het dus van harte aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *