DIY | Thuis

Tuin make-over deel 3: eerste beplanting

30 september 2019

Eerder vertelde ik in deel 2 over de nieuwe bestrating en de verhoogde border in onze tuin. Door de verhoogde border halen we de tuin onze huiskamer in omdat we het hele jaar door planten kunnen zien. Langs de rand van de grote border die we vanuit de woonkamer kunnen zien plaatsten we dan ook groenblijvers zoals hebe en euonymus. Verderop langs de rand plaatsten we kruiden om mee te koken zoals roosmarijn, tijm en salie en aardbeiplanten zodat we ze er makkelijk bij kunnen om ze te plukken.

De schutting wilde ik graag ook groen hebben en daarom hebben we hier rekken tegenaan geplaatst waarin klimplanten kunnen groeien. We hebben gekozen voor twee planten die fruit geven (framboos & braam) aan de kant van onze achtergevel (daar kunnen we nog bij zonder de border in te moeten) en bloemen (twee varianten passiflora) dieper in de tuin. De Amerikaanse Sering die er voor onze make-over stond hebben we laten staan en doet het na een beetje TLC erg goed.

Inmiddels zijn de klimplanten ontzettend gegroeid en bestrijken ze bijna de gehele schutting. Ook hebben we dit jaar al van frambozen & bramen uit eigen tuin kunnen genieten.

Behalve kruiden en groenblijvers hebben we in de grote border afgelopen lente twee appelbomen geplaatst en we hopen volgend jaar dan ook onze eerste appels te oogsten. In de rest van de border hebben we wat vaste planten geplant. De border is nog niet vol, maar nu een jaar nadat we de eerste planten hebben neergezet hebben we een aardig idee welke planten het wel en niet naar hun zin hebben in onze tuin. Daarom zullen we de komende tijd meer planten neerzetten waarvan we weten dat ze het bij ons goed doen om de border verder te vullen.

In de border aan de andere kant van de tuin hebben we veel meer schaduw en daar hebben we dus andere keuzes moeten maken. Zo hebben we onder andere een varenhoekje, maar ook deze border moet volgend jaar verder worden gevuld.

To be continued!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *