Thuis

Tuin make-over deel 4: groenblijvers

5 maart 2020

In deel 3 schreef ik over de eerste beplanting van onze tuin. In de winter valt er over het algemeen niet zoveel te zien in de tuin, maar alleen kale takken zijn ook zo deprimerend… Daarom koos ik een aantal groenblijvende planten uit. Deze plantte ik met name aan de rand van de verhoogde border zodat ik er vanuit de woonkamer de hele winter op uit zou kijken. Benieuwd hoe dat in de praktijk werkt? Kijk mee!

Het meest blij ben ik met de Nandina Domestica ‘Blush Pink’ en Vibernum Tinus ‘Lisa Rose’. Onderstaande foto’s maakte ik in februari en je ziet dat de Nandina een rode kleur heeft en de Vibernum zelfs bloemen. Deze plant blijft namelijk niet alleen groen maar bloeit in de winter (oktober-april)! De Nandina kleurt rood in de winter.

We hebben ook een aantal planten die groen blijven in de winter zoals Hebe, Euoynus en de Amerikaanse Sering. De grote Euonymusplanten die we aan het begin hebben geplant hebben het helaas niet gehaald, maar de kleine plantjes aan de rond doen het prima.

Ook ons varenhoekje, waar verschillende soorten varens staan doen het goed en ook in de kruidenhoek valt het nodige groen te zijn zoals de roosmarijn.

Niet slecht toch voor februari en planten die er al het hele jaar staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *