DIY | Kids | Thuis

Upcycling: schommel

23 maart 2020

Hoe houd je je kinderen thuis bezig tijdens de ‘coronacrisis’? Sinds de scholen vorige week dicht gingen, vliegen stukken met dat soort titels je om de oren compleet met dagplanningen voor kinderen. En dan heb ik het nog niet eens over scholen. Het is namelijk geen vakantie dus scholen communiceren ook druk over hun planningen. De basisschool van onze kleuter gebruikt ‘socialschools’ om werkjes, speelleersuggesties en weekendsuggesties te geven en de school waar ik werk is druk met videoconferences in zoom en studieplanners via SOM.

Om in deze rare tijd ook fijn buiten kunnen te spelen maakte mijn man samen met onze kleuter een nieuwe schommel. Doordat hij het laatste jaar flink gegroeid is (onze kleuter, niet mijn man…) paste hij niet meer in zijn peuterschommel. Gek genoeg paste hij wel in zijn eerste schommel (zie foto links), maar het werd tijd voor een schommel waar hij zelf op en af kan klimmen want een kleuter in en uit een babyschommel tillen is niet grappig!

Voor zijn ‘nieuwe’ schommel gebruikten we een stuk hout uit de schuur en de touwen van de baby schommel. Het hout werd op maat gezaagd, de kanten werden afgerond en er werden vier gaten in geboord voor de bevestiging. De touwen zijn na de bevestiging nog even gesmolten zodat de knoop niet los kan schieten.

Het maken van de schommel was een prima speelleer-activiteit die ik kan terugsturen naar juf via social-schools haha ;-). Het afmeten van het hout (voorbereidend rekenen), het gebruik van een schaaf samen met papa (motoriek) etc. Verder ruimt de schuur weer heerlijk op, hoefden we niet naar de bouwmarkt of tuincentrum (social distancing!) en kan onze kleuter de komende weken heerlijk buitenspelen in zijn eigen tuin (wederom social distancing).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *