Kids | Persoonlijk | Uit

Update fietsen met baby: ervaringen peuterstoel

12 september 2019

Eerder schreef ik hier over vijf manieren waarop je met je baby kunt fietsen. Onze dochter zat toen nog in de maxi-cosi in de bakfiets. Inmiddels is ze groot genoeg om in een peuterstoel te worden vervoerd. Hier een samenvatting van onze eerste ervaringen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: onze dochter vond het fantastisch! En dan met name dat ze meer rechtop zit en dus meer kan zien (net zo nieuwsgierig als haar moeder!). Verder heb ik het idee dat ze comfortabeler zit. De maxi-cosi standaard is geveerd, maar doordat de peuterstoel op het bankje van de bakfiets geplaatst wordt zit deze meer in het midden van de fiets, wat minder schokt.

Wat ik heel leuk vond aan de maxi-cosi was dat ik haar gezichtje kon zien, dat kan nu niet meer tijdens het fietsen. In ruil daarvoor krijg ik wel heel veel ruimte terug in de bak en klaagt haar broer niet meer over gebrek aan beenruimte. Afgelopen week bracht ik ze achter elkaar weg naar school en kinderdagverblijf met hun spulletjes en ik kon meteen door naar mijn werk want ook mijn tas met boeken en laptop paste gemakkelijk in de bak. Dat was met de maxi-cosi niet gelukt zonder een tas op mijn rug te dragen.

Een ander voordeel is is dat de regenhoes veel verder over de bak past. Deze paste namelijk niet over de maxi-cosi standaard.

Nu beide kinderen op het bankje zitten is het wel lastiger een extra kind mee te nemen (er zal er een op de bodem van de bak moeten zitten), maar we zouden natuurlijk een extra bankje kunnen plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *