Kids | Persoonlijk | Uit

Deze uitjes deden mijn kinderen met hun museumkaart (zomer 2023)

18 augustus 2023

Ik kreeg ooit de vraag of je een museumkaart voor kinderen er wel uit haalt qua geld. Daarom ter inspiratie een overzicht van de uitjes die mijn oudste kinderen (8 en 4) deze zomer al gedaan hebben met hun museumkaart. Nog twee weken zomervakantie te gaan!

Prinsen- en prinsessendag, paleis ’t Loo

Onze kleuter mocht met de opa en oma van haar beste vriendin mee naar paleis ’t Loo voor een van de prinsen- en prinsessendagen. In prinsessenjurken hebben de dames een topdag gehad. Aanrader!

Legotentoonstelling Museum van de 20e eeuw, Hoorn

Met onze oudste ging ik een dagje naar Hoorn om daar de Legotentoonstelling te bekijken. Hij kon lekker bouwen en heeft zijn bouwmeester diploma gehaald. Verder hebben we de diorama’s bekeken en de tentoonstelling. Vooral de Harry Potter Lego vond hij erg leuk!

Naturalis, Leiden

Met onze kleuter ging ik naar Naturalis. De dinosaurussen vond ze zo gaaf dat we die zaal 2x bezochten. (En ze wil morgen weer roept ze.) Wat me ook opviel: beneden bij de toiletten hadden ze ook een kindertoilet. Super! Dat zou voor onze peuter fantastisch zijn geweest en ook onze kleuter vond het top.

Nemo, Amsterdam

Met onze kleuter ging ik naar Nemo. Ze was al eens eerder geweest met oma en wist precies wat ze allemaal wilde doen. Zo gingen we 2x naar de kettingreactie 🙂 .

het Palthehuis in Oldenzaal

Onze oudste ging met opa en oma naar het Palthehuis en loste daar ‘het mysterie van de gouden haarspeld’ op.

Kunstmuseum en Museon Omniversum, Den Haag

Met onze kleuter ging ik naar Den Haag om naar de Escher tentoonstelling te gaan. Niet per se een wens van mijn dochter, maar je moet wat voor elkaar over hebben haha. Daarna gingen we naar Museon Omniversum. Ze vermaakte zich voornamelijk in de beweeghoek. Voor veel onderdelen in het Museon is het namelijk handig als je kind al kan lezen. De film die we er bezochten (Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie) vond ze geweldig.

Verder bezocht onze kleuter nog een aantal plekken met oma of ons die al vrij toegankelijk waren gezien haar leeftijd.

Bonus:

Kröller Müller Museum, Hoge Veluwe (t/m 12 jaar al gratis)

Museum MORE, Gorssel (t/m 12 was al gratis)

Tropenmuseum, Amsterdam (t/m 5 was al gratis)

Hetzelfde geldt voor onze zoon die ook met mij of opa en oma op pad ging.

Bonus:

Openluchtmuseum Ootmarsum in Ootmarsum (t/m 9 al gratis)

ABC Architectuurcentraam Haarlem om daar met de 60.000 legosteentjes te bouwen (kinderen gratis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *