Persoonlijk | Thuis

Diary Zomer 2019

6 september 2019

De ondertitel van deze blog is ‘ Kleine en grotere pogingen onze planeet leuker, eerlijker en gezonder te maken’. Hierbij een greep uit de pogingen van afgelopen zomer.

Ik kocht een horloge om te dragen op mijn nieuwe werk. Ik ben namelijk geswitcht van het hoger onderwijs naar een middelbare school. Volgens het telefoonbeleid van onze school dienen mobiele telefoons niet tijdens de les gebruikt te worden. Ik vind dat ik het dan niet kan maken zelf niet het juiste voorbeeld te geven. Dus ik kijk voor het eerst in 15 jaar op mijn horloge i.p.v. op mijn telefoon :-).

Weg met de smartphone! 🙂

Die nieuwe baan is trouwens in de stad waar ik woon. Ik kan dus sinds kort op de fiets naar mijn werk!

We plaatsten een sedumdak op ons tuinhuis. Hier schreef ik daar al over.

We hebben nieuwe vulling in onze bank geplaatst. Na een jaar of 7 zat de bank minder lekker, maar om nou een nieuwe te kopen met twee kleine kinderen… Voor minder dan 50 euro hebben we weer een topbank!

Ik kocht spelletjes voor de oudste in de lokale kringloopwinkel zoals een dambord, kleuterkwartet, zwarte pieten (kaartspel), maar ook een locoboekje (deze had ik vroeger ook zelf!) die hij in combinatie met zijn locodoos kan gebruiken. Overigens heb ik ook spullen naar de kringloop gebracht, ik hoop dat iemand anders er blij mee is!

Jeugdsentiment

We gebruikten regelmatig ’too good to go’. Eerder schreef ik hier over mijn challenge.

Inmiddels is de eerste 1000 km met de bakfiets gefietst!

We konden verschillende dingen uit onze tuin eten zoals aardbeien, frambozen, verschillende kruiden en aardappels.

Uit eigen tuin

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *