DIY | Persoonlijk | Thuis

Diary herfst 2019

7 november 2019

Hier een greep uit de ‘kleine en grotere pogingen onze planeet leuker, eerlijker en gezonder te maken’ van deze herfst. Hier vind je de ervaringen van afgelopen zomer.

Eerst een update over de dingen die ik al liepen: ik fiets nog steeds elke dag naar mijn nieuwe baan. Nu de herfst is aangebroken zit er wel standaard een regenbroek in mijn fietstas :-). Ook op de bakfiets fiets ik lekker door, nu met een peuterstoel en windscherm. Inmiddels staat er ruim 1600 kilometer op de teller (we hebben hem bijna een jaar) en heb ik ook een buff voor de kleine dame gekocht zoals ik hier al beloofde zodat ze comfortabel mee kan.

Het sedumdak op onze overkapping bevalt heel goed. Doordat het klimaat in het tuinhuis veel constanter is (koeler in de zomer en nu juist veel minder koud) bewaren we onze aardappelen en uien nu daar en blijven ze langer goed. Ook de ’too good to go’ -app gebruik ik nog regelmatig. Onlangs schreef ik de tweede editie van de challenge.

Wat is er nieuw sinds de zomer-editie?

We schaften ter inspiratie het boek ‘VEG’ van Jamie Oliver aan. In dit boek staan gerechten waarbij ik niet denk ‘jammer dat er geen bacon bij zit’ :). Aanrader!

We openden een bankrekening bij een duurzamere bank. We zijn inmiddels bijna klaar met het doorgeven van de nieuwe gegevens aan alle bedrijven, instanties etc. Het bevalt prima, al zette ik wel wat vraagtekens bij de bubbeltjesenvelop die werd gebruikt bij de eerste communicatie.

Mijn man gaf een gastlesje op de kleuterschool over fietsen. Het thema ‘vervoersmiddelen’ werd behandeld en omdat hij tijdens zijn studie als fietsenmaker werkte zag hij zijn kans schoon toen juf vroeg of er een automonteur beschikbaar was om onder de motorkap van een auto te kunnen kijken. In plaats daarvan werden er een kinderfiets, open ligfiets, twee verschillende dichte ligfietsen (‘banaan’), fietskar, bakfiets etc. de gymzaal in gereden (het regende en de vloer gaan ze binnenkort toch vervangen zei juf) en hebben de kinderen die uitgebreid bekeken en geleerd wat je met een fietspomp moet doen. I.v.m. privacy van de kinderen geen foto’s, maar ik zag alleen maar blije koppies op de foto’s van juf!

Mijn zoontje heeft met een vriendje de elfendeurtjesroute bij Staatsbosbeheer uitgeprobeerd en was erg enthousiast!

Om minder plastic te gebruiken test mijn man op dit moment een blok zeep i.p.v. reguliere wasgel.

Ik kreeg een zak ‘pre-loved’ babykleertjes voor mijn dochtertje zodat ze lekker warm de winter in kan. Er zat bijvoorbeeld een skibroek bij.

Ook kregen een emmer ‘Rotterzwam’ cadeau. Hiermee kun je paddestoelen kweken op je eigen koffieprut. Ik heb de gulle gever (een van mijn schoonzusjes) beloofd een update te geven. En ja ook over meal-prepping zal ik wat schrijven 😉 To be continued!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *