Thuis

Duurzame(re) switch: bubbeltjesenvelop

17 oktober 2019

Zoals ik onlangs schreef in mijn duurzame(re) switch artikel over bankrekeningen, openden we onlangs een nieuwe rekening bij ASN Bank. Lichtelijk teleurgesteld was ik toen ik de eerste brief ontving: een envelop met bubbeltjesfolie die zo verlijmd was dat ik deze niet kon recyclen en dus bij het restafval belandde.

Ik besloot contact op te nemen met ASN Bank. Op hun website staat bovenaan groots de tekst ‘kies voor de bank die werkt aan een nieuwe, schonere wereld’. Andere enveloppen zijn natuurlijk een prachtige kans om deze slogan waar te maken.

Enkele dagen later kreeg ik de volgende reactie: ‘De envelop waarin u de ASN Digipas heeft ontvangen is geheel afbreekbaar. Het plastic hierin is volledig biologisch afbreekbaar. Dit wil zeggen dat het materiaal binnen zeven weken volledig verdwijnt in een industriĆ«le composteerinstallatie waar met temperaturen tot 65 graden gewerkt wordt. BacteriĆ«n breken het materiaal af tot natuurlijke grondstoffen.’

Prachtige tekst natuurlijk, maar gezien ik de envelop nog steeds niet kan recyclen belandt deze gewoon bij het restafval en wordt deze verbrand voordat het de kans krijgt te composteren.

Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *