Persoonlijk | Thuis

Duurzame(re) switch: nieuwe bankrekening

23 september 2019

Maanden, zo niet jaren hikten we er tegenaan… Eigenlijk waren we niet happy met onze banken en de manier waarop ze investeren (denk wapens, fossiele brandstoffen, enz.). Maar tegen het wisselen van banken zagen we op, want gaf dat niet heel veel werk en gedoe?

Afgelopen maand bedachten we de volgende aanpak: we verhuizen het merendeel van onze rekeningen naar ASN, maar behouden voorlopig de rekening die aan de hypotheek is gekoppeld. Het kan altijd beter, maar op deze manier maken nu al een stap in de goede richting. Zoals prins Harry onlangs in een speech zei ‘We kunnen het allemaal beter doen. Niemand is perfect, maar we zijn allemaal verantwoordelijk voor onze individuele impact.’

Dit weekend hebben we een nieuwe rekening aangevraagd en de komende tijd zullen we stap voor stap onze betalingen omzetten naar de nieuwe rekening.

Don’t let perfect be the enemy of the good! Het is prima om kleine stappen te zetten om onze wereld leuker, eerlijker en gezonder te maken :-).

Wil je weten hoe jouw bank scoort op thema’s als klimaatverandering, mensenrechten, dierenwelzijn, wapens, natuur? Vergelijk de beleids- en praktijkscores van banken op www.eerlijkegeldwijzer.nl .  

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *