Kids | Persoonlijk

Duurzame(re) switch: kindersandalen

15 juni 2020

Ik kan me zomers herinneren waarin de sandalen van onze kleuter (toen peuter) moesten worden vervangen of gelijmd. Vervangen kan natuurlijk zijn omdat kinderen en dus ook hun voeten hard groeien. Ik vrees echter dat het net als het lijmen kwam omdat ze van ellende uit elkaar vielen.

Kinderen kruipen, klimmen en spelen nu eenmaal en niet al het schoeisel is daar tegenop gewassen. Daarom besloot ik dit jaar voor beide kinderen meteen een degelijk paar sandalen te kopen. Op die manier gebruiken we niet alleen minder grondstoffen maar zijn we uiteindelijk ook goedkoper uit.

Voor allebei kochten we een paar Teva’s. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik jarenlang heb geroepen dat ze vooral foeilelijk zijn. Eerlijk is eerlijk ik werd aangenaam verrast door de keuzemogelijkheden bij met name de baby en peutermaten. (Al vindt onze kleuter zelf dat hij ook mooie schoenen heeft uitgekozen! Je ziet het niet zo goed op de foto maar de zolen hebben een funky kleurtje)

Wat ik echter niet wist is dat Teva een jaar garantie geeft (Dat geeft mij vertrouwen dat het inderdaad degelijke schoenen zijn!) en dat ze deels gemaakt zijn van gerecycled plastic. Dit stond op een kartonnen label dat in de doos zat. Een snel onderzoek online leert me dat het gaat om de bandjes die sinds dit jaar gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic. Hiervoor worden miljoenen plastic flessen hergebruikt.

Go Teva!

Disclaimer: Ik ben niet gesponsord voor deze blog en we hebben gewoon zelf twee paar sandalen gekocht.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *