Persoonlijk

Vijf duurzame(re) switches die mij opvielen

18 juni 2020

De afgelopen tijd vielen een aantal switches van bedrijven, gemeentes en landen mij op. Kijk je mee?

  • Oostenrijk stelt een minimumprijs in voor vliegtickets. Ook komt er een toeslag voor korte vluchten en wordt er gespeculeerd dat er niet meer gevlogen zal worden naar bestemmingen die snel met de trein te bereiken zijn. Klik hier voor het nieuwsbericht.
  • De gemeente Almere gaat experimenteren met berenklauw. Ze geven elk jaar veel geld uit aan het bestrijden van berenklauw en ze willen nu de berenklauw gaan gebruiken als grondstof voor bijvoorbeeld verkeersborden. Klik hier voor het nieuwsbericht.
  • Onlangs kochten we twee potjes met basilicum om pesto van te maken. Ik zeg potjes, maar potjes zitten er niet meer omheen. Die worden opnieuw gebruikt. Dit schijnt zo’n 70% plastic te besparen.
  • Verschillende grote steden worden autoluw of -vrij zodat voetgangers en fietsers meer ruimte hebben en voldoende afstand kunnen houden.
  • Toen ik bij Zeeman sokken kocht voor mijn zoontje viel me een bordje op. Daarop stond trots vermeld dat ze weinig verpakkingsmateriaal gebruiken t.o.v. andere kledingwinkels en dat dat bijdraagt aan duurzaamheid. Zeeman is blijkbaar altijd zijn tijd ver vooruit geweest!

Wat mij ook opgevallen was was dat de bandjes van Teva-sandalen sinds dit jaar worden gemaakt van gerecyclede flessen, maar daar schreef ik hier al over. Ik ga de komende tijd proberen het op te schrijven als me iets opvalt zodat ik meer van dit soort positieve lijstjes kan maken!

Only registered users can comment.

  1. We cycle, we recycle.
    Wat ook gebeurt in Almere, wellicht elders ook, dat als je met de (bak)fiets je oude spullen na het recycleperon brengt, je niet in de rij hoeft te wachten tussen de automobielen. Maar meteen naar binnen mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *