Food | Thuis

Duurzame(re) switch: vega vleeswaren

5 december 2019

Toen ik zwanger was van onze dochter had ik ontzettend zin in filet american, maar helaas is dat een van de items die door het voedingscentrum wordt afgeraden tijdens een zwangerschap. Daarom kochten we ‘vegetarische filet american’ van de vegetarische slager. De laatste weken hebben we meer vegetarische ‘vleeswaren’ geprobeerd (allemaal van de vegetarische slager). Welke waren een succes en houden we erin?

Petit filet a l’american

Als broodbeleg prima! We kopen het ook nog steeds regelmatig, maar toen ik zwanger was was ik een beetje teleurgesteld omdat het niet was wat ik eigenlijk wilde. Ondertussen heb ik al geen maanden een craving voor ‘normale’ filet american gehad. Ik zou dus zeggen: doen, maar zie het als een op zichzelf staand product en vergelijk het niet.

Boterhamworst

Ik was positief verrast! Toen ik het uit het pakje haalde leek het wat waterig te zijn, maar toen ik op mijn werk ging lunchen was het dik in orde. Ik vermoed dat het vocht een functie had zoals zorgen dat de plakjes in zijn geheel uit de verpakking komen.

Tonynsalade

Ik hou zelf niet van tonijnsalade, maar mijn man wel en hij kocht dus dit product. Hij vond het niet genoeg naar tonijn smaken en dus geen aanrader.

Petit Pate

Als broodbeleg prima, maar zie ook dit als een op zichzelf staand product. De pate en filet a l’american zijn per portie verpakt waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen en je brood pas hoeft te smeren als je daadwerkelijk gaat eten.

Conclusie:

3 van de 4 gebruiken we vaker, geen slechte score! Eerder bestelden we trouwens via de webshop al een aantal keer ‘vlees’, vooral ‘spekjes’ en ‘kip’. Voordeel hiervan was dat het diepgevroren aankwam en in grotere dozen (scheelde enorm in kosten en verpakkingsmateriaal en kon zo de vriezer in). Ook kregen we eens een vegetarisch kookboek (de dikke vegetariĆ«r) waar we nog steeds veel inspiratie uithalen!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *