Food | Persoonlijk | Thuis

Minder vlees eten, maar beter

30 december 2019

Ik: ‘Ik ben Marleen, en ik eet vlees’.

Allen: ‘ Hallo Marleen’.

Grapje natuurlijk, maar in deze tijden vol vliegschaamte, klimaatstakingen en een stikstofcrisis is het helemaal geen gek idee om richting een meer plantaardig eetpatroon te bewegen. Eerder schreef ik al bijvoorbeeld al over vegetarische vleeswaren en kroketten die we uitprobeerden.

Lang was ik van mening dat vegetarische gerechten beter zouden smaken met spekjes erbij, maar inmiddels zijn er genoeg gerechten waar ik vlees echt niet mis. Vegetariƫr ben ik echter (nog?) niet geworden, ik eet alleen minder vlees. Daarbij hebben we de keuze gemaakt dat ALS we vlees eten dit van hogere kwaliteit is en met meer aandacht voor dier en natuur geproduceerd.

Klinkt leuk natuurlijk, maar hoe doen we dat dan?

  • We kopen geen ‘kilo-knallers’.
  • Kip kopen we bij de poelier.
  • Rundvlees kopen we rechtstreeks van boerderij ‘de Meierij’ waar Limousin-koeien worden gehouden.
  • Wild kopen we in pakketten van de stichting die het park beheerd waarin het is geschoten (we zijn begunstiger van de stichting en krijgen hiervan bericht). Op de foto een heerlijk stoofpotje met edelhert.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *