Kids | Persoonlijk | Thuis | Uit

Hippe mountainbikespulletjes voor stoere bakfietsmama’s en -papa’s

21 december 2020

Het is geen geheim dat ik mijn bakfiets veelvuldig gebruik – zowel met als zonder kinderen. Inmiddels staat er ruim 4000 kilometer op de teller. Ik ben alleen niet de enige die de bakfiets inzet, ook mijn man gebruikt de bakfiets als hij met de kinderen op pad gaat (of een kerstboom gaat kopen). Op zich hartstikke goed nieuws ware het niet dat ik dan baal als ik de fiets wil pakken omdat hij langer is dan ik en de instellingen dus anders staan dan ik gewend ben.

Nu had ik gelukkig geen gereedschap nodig om de zadelhoogte aan te passen omdat deze met een klem te fixeren was op de juiste hoogte (zoals je bijvoorbeeld vaak bij huurfietsen ziet). Ook hadden we de juiste hoogtes op de zadelpen gemarkeerd om het proces gemakkelijker te maken. Maar het bleef irritant omdat ik bij de klem vastklikken aardig wat kracht moest zetten waarbij mijn zadel vaak een tikje scheef kwam te staan omdat deze kon roteren als de klem werd los stond.

Laatst zag ik echter bij de mountainbike van mijn zwager een zogenaamde ‘dropper post‘ en riep meteen ‘die wil ik’. Een dropper post is een in hoogte verstelbare zadelpen waarmee je tijdens het fietsen de hoogte kunt aanpassen. Mijn zwager gebruikte dit bijvoorbeeld om bij een technisch moeilijker stukje zijn zadel lager te zetten en dan later weer hoger als hij vanuit het bos op asfalt weer opfietste. Het mechaniek is te vergelijken met dat van een bureaustoel: onder mijn zadel zit een hendeltje waarmee ik de hoogte kan veranderen. Superhandig en nooit meer een scheef zadel!!

Disclaimer: We hebben dit product zelf aangeschaft.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *