Persoonlijk

Mijn cargo-bike :-)

29 juni 2020

Eerder vertelde ik dat onze bakfiets niet alleen wordt gebruikt om kinderen mee te vervoeren maar ook regelmatig wordt gebruikt om spullen te transporteren. Of een combinatie van beide natuurlijk :-).

Ter inspiratie & vermaak een aantal voorbeelden!

Tijdens de ‘ intelligente lockdown’ maakte ik met mijn kleuter heel veel puzzels. Puzzels van ‘ van haasteren’ van 1000 stukjes waren zijn favoriet. Deze konden we lenen van een vriendin maar moesten we natuurlijk regelmatig omruilen. Hier ga ik met onze dreumes op pad om een shopper vol puzzels (van de oudste) en een activiteitenkubus (voor de jongste) weer terug te brengen.

Nu ook de fysieke lessen op mijn middelbare school weer van start zijn bracht ik mijn werkplek in de vorm van mijn bureaustoel weer terug naar school.

Als supporter van schoon bracht ik volle zakken zwerfafval uit de straten rond ons huis naar het afvalperron. In deze speciale zakken hoef je het niet gescheiden in te leveren. Ik begreep van Frans dat ik ook niet zou hoeven te wachten in het kader ‘ we cycle, we recycle’ maar er stond geen rij :-).

En de ‘gouwe ouwe’ uit het originele blog: het kopen van een kerstboom en het afvoeren van een tuintafel naar het afvalperron.

Wat is het gekste dat jij per fiets hebt vervoerd?

Only registered users can comment.

  1. Transportfiets. Inmiddels staat / rijdt bij ons thuis ook een E-bakfiets. Dat bevalt ons prima. We maken verder ook gebruik van een fietskar. Een investering van 700 gulden toendertijd, ooit nieuwe banden en velgen als reparatie. Die fietskar gaat nu zo’n 28 jaar mee. Vakanties verrhuizingen meegedaan. Ook de wekelijkse booschappen met de fietskar doen, is een feest. Vanuit de winkelwagen rechtstreeks de kar in en thuis loskoppelen en de karnaar binnen rijden tot letterlijk voor de koelkast.
    Terugkijkend heeft deze fietskar ons nog geen € 0.30 per week gekost. Veel plezier en weinig kosten, voor dit duurzame hulpvoertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *