DIY | Food | Thuis

Ik oefen voor een voedselbos!

27 augustus 2021

Ooit begon ik met een bak kruiden op het balkon. Helaas hadden de kruiden in potten het zwaar, maar in de volle grond (we hebben nu een tuin) hebben ze het beter naar hun zin. En daar bleef het niet bij! Dit seizoen oogstten we ook frambozen, rode besjes, bramen, enkele aardbeien (die deden het niet zo lekker dit jaar), een berg kruiden en straks appels, maar het meest verguld ben ik met de pruimen!

Toen we ons huis kochten stond er in de voortuin een pruimenboom. Het bleef altijd steken op een getal dat ik nog op mijn vingers kon tellen, maar na een aantal jaar snoeien en TLC hebben we de eerste echte batch pruimen kunnen plukken! Ook werd ik erg enthousiast toen ik zowaar een bloemkool in mijn tuin ontdekte (ooit een stekje neergezet en vergeten) en ik tomaten aan mijn moederdagplantje ontdekte. Het is duidelijk: later als ik groot ben ga ik voor een voedselbos! En voor nu oefen ik gewoon nog even verder 🙂 .

Mijn oesterzwammen doen het trouwens ook nog steeds goed!

Wat kun jij van je balkon of tuin oogsten?

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *