DIY | Food | Thuis

Update: Rotterzwam

9 april 2020

Eerder vertelde ik over mijn eerste ervaringen met ‘Rotterzwam’ een growkit waarmee je oesterzwammen kan kweken op koffieprut. Na enige tijd wachten geniet ik nu van een tweede batch (zie foto boven).

Ik besloot daarna de growkit niet alleen te herstarten maar uit te breiden naar een andere emmer. Ik drink nu immers meer koffie thuis :-).

Herstarten doe je door 80% van de inhoud van de emmer te verwijderen. Hierna maak je de wanden en deksel goed schoon en voeg je water toe om de overgebleven 20% weer goed te bevochtigen en plak je nieuw ademend tape over de gaten in de emmer. Hierna kan je weer opnieuw starten met het toevoegen van koffiedik.

Het uitbreiden deed ik door een een plastic emmer met deksel goed schoon te maken met kokend water en gaten te boren in de deksel en de zijkant. Hier plakte ik schilderstape overheen. Ik voegde een deel van de originele growkit toe en bevochtigde deze net als bij het herstarten. Het lijkt met beide emmers goed te gaan! De emmers worden gestaag gevuld met vers koffiedik en ik zie de schimmels groeien. Ik kijk uit naar de nieuwe oogst!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *