DIY | Kids | Persoonlijk | Uit

Op fietsvakantie met een baby, peuter & kleuter

6 augustus 2021

Enkele jaren geleden gingen we op fietsvakantie met een peuter en vorig jaar ging ik met de fiets op pad met mijn kleuter. Inmiddels is ons gezin groter geworden en dit jaar gingen we dus met drie jonge kinderen op pad (6 jaar, 2 jaar en 4 maanden). Voor de meiden hun eerste keer en voor onze zoon de eerste keer dat hij zelf alles mee zou fietsen. Spannend!

We besloten naar bekend terrein te gaan a.k.a. opa & oma. Logeren bij opa en oma stond hoog op de verlanglijstjes van de twee oudste kinderen en op deze manier kon ook de hoeveelheid bagage drastisch beperkt worden. We hoefden immers geen tent, slaapzakken, kookspullen, etc. mee en konden andere spullen ook al eerder aan opa en oma overhandigen. Ook gaven we hen vooraf autostoeltjes mee waardoor er een back-up was als het te vermoeiend zou worden voor onze kleine man (al vertelden we dit niet aan hem van tevoren). De 60 km lange tocht legde hij namelijk op zijn eigen fiets af, al hebben we hem wel stukken geduwd.

Het fietsgedeelte van de fietsvakantie besloeg twee dagen voor onze kleuter. Een dag heen van 60 km en iets meer dan een week later weer een fietsdag met ongeveer dezelfde afstand maar een andere route. Onze baby werd vervoerd in de fietskar achter de ligfiets en onze peuter afwisselend in de bakfiets en in de fietskar naast haar zusje. Op de foto hieronder legde ze ook een stukje af op haar loopfiets, maar dat was geen succes. Tijdens een eerdere fietsvakantie met peuter deed haar broer dat wel, maar die was al wat ouder en meer geconcentreerd.

Op beide fietsdagen vertrokken we ’s morgens op tijd (rond een uur of 9) en we kwamen aan het eind van de middag (rond een uur of 4) aan op de plaats van bestemming. De afstand was met beide routes zo’n 60 km dus je kunt je voorstellen dat er zeer regelmatig werd gepauzeerd en we zeker niet de snelste weggebruikers waren. Ik denk ook niet dat je dat moet willen, het is tenslotte vakantie 🙂 !

De overige dagen brachten we door bij opa en oma, gingen we op visite bij familie en vrienden en maakten we uitstapjes in de omgeving. Hierbij lieten we onze zoon kiezen of hij op zijn eigen fiets wilde of dat hij in de bakfiets wilde zitten. We bleven iets langer bij opa en oma dan we van tevoren dachten omdat de wind dan wat gunstiger zou staan voor de terugtocht.

We zijn heel trots op onze kleine man dat hij het zo goed heeft gedaan, maar zelf is hij nog veel trotser!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *