Kids | Persoonlijk

Paarse vrijdag

16 december 2019

Afgelopen vrijdag was het paarse vrijdag. Op deze dag (tweede vrijdag in december) kun je paars dragen om te laten zien dat je oké bent met alle soorten sekse, gender en seksuele oriëntaties. Er werd op onze school een lunch georganiseerd waar leerlingen het gesprek aan konden gaan met elkaar en een stichting die inclusiviteit in onze stad promoot.

Vrijwel alle docenten op onze school droegen vrijdag paars. De meesten een paarse trui, maar er werden ook buttons en armbanden gedragen en nagels paars geverfd. Een van mijn collega’s droeg zelfs voor de gelegenheid een prachtig paars getailleerd pak met een regenboogstropdas wat hij combineerde met een regenboogriem en hakken. Als ik maar half zo stylisch was… 🙂 Zelf droeg ik een paarse trui, armband en oorbellen.

Helaas kozen meerdere scholen in het land er voor om geen aandacht te besteden aan paarse vrijdag, maar voor een foute-kersttruien-dag of niets. Het is niet zo dat dingen er niet zijn als je je ogen er voor sluit. Ik vrees dat het ook anno 2019 nog niet voor iedereen normaal is dat het oké is om jezelf te zijn. Als moeder en docent fungeer ik als rolmodel en draag ik dus met liefde paars.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *