Persoonlijk

Diary winter 2019

16 maart 2020

Nu het alweer als voorjaar voelt, is het een goed moment om de update over de winter bij ik red mijn wereld te geven. Deze donkere dagen schreef ik o.a. over paarse vrijdag, sinterklaas plannen, de uitvoering daarvan, mijn kerstbaltraditie en maakte ik plannen voor 2020. Welke ‘kleine en grotere pogingen onze planeet leuker, eerlijker en gezonder te maken’ deed ik nog meer deze winter? Hier staat het overzicht van de herfst.

Onze baby is inmiddels een dreumes geworden. Ze werd in de winter in de fietskar vervoerd in plaats van de bakfiets zodat ze lekker droog zat. Het kinderfeestje van de oudste hebben we ook met de bakfiets gevierd. We leenden de bakfiets van oma (was ze geïnspireerd door het stuk over een bakfiets zonder kinderen?) en fietsten elk met een aantal kinderen naar de locatie van het feestje en brachten de kinderen ook allemaal thuis. Het scheelde veel gedoe met zitverhogers voor de auto en de kinderen vonden het allemaal superleuk. Ook bij de ouders scoorden we punten want hoe fijn is het dat je kind op de dag van een studiemiddag wordt opgehaald direct uit school en aan het einde van de dag thuis wordt afgeleverd? (Op het kinderfeestje maakten we ook samen met de kinderen een pannenkoekentaart).

Ik begon ook met de Rotterzwam die ik in de herfst cadeau kreeg en bezocht de expositie Hoogtij(d). Ook bezocht ik de kringloop, verbaaste me over een koekenpan, en zeepten we ons bed. Omdat ik hierover al geschreven heb houd ik het bij een opsomming. Waar ik nog niet over heb geschreven is de projectweek op school.

Tijdens deze week maakten we o.l.v. een enthousiaste ervaringsdeskundige met een klas verf op basis van planten (o.a. meekrap, meisjesogen, walnoot, gele ui etc.) waarmee we katoen en wol verfden en aquarelverf maakten. Hiermee maakten de leerlingen hun eigen kunstwerken. De planten die hiervoor zijn gebruikt groeien op zo’n 5 kilometer van de school en de schapen die de wol hebben geleverd leven op een soortgelijke afstand.

Verder kreeg ik lezerspost over hun ’too good to go’-challenge, oftewel welke producten ze kregen en welke gerechten ze daarmee maakten en opmerking over het huren van zonnepanelen naar aanleiding van het stuk over de mijlpaal (10.000 kWh) die wij haalden met onze zonnepanelen. Hierover verwacht ik in de lente wat te schrijven – stay tuned!

Bij de meeste mensen zijn de goede voornemens al weer gesneuveld in de tweede week van januari, en zo ook bij mij. Daarom wil ik het vooral over de 20 dingen voor 2020 hebben, met als idee dat ik niet 4x per jaar wil schrijven dat er nog niets van terecht is gekomen! 🙂 Hieronder een korte samenvatting

 1. Eerste appeloogst uit de tuin. De bomen staan er, en de eerste knoppen zitten eraan. Fingers crossed dat dit gaat lukken!
 2. Een jaar theaterkijkclub volgen. De organisatie wordt iets anders (per theaterseizoen i.p.v. kalenderjaar) dus ik heb me opgegeven voor een half jaar en kan dan in het nieuwe seizoen voor een jaar opgegeven. Helaas kan ik de eerste keer niet i.v.m. dubbele boeking, maar ik heb de andere voorstellingen die voor de zomervakantie zijn goed in mijn agenda gezet.
 3. Digitale fotoboeken maken voor de kinderen en laten printen. Bezig met verzamelen van de foto’s, ik heb inmiddels van opa een USB-stick met foto’s gekregen.
 4. 100 blogs aantikken Ik zit op de helft zo’n beetje. De frequentie van mijn blogs ligt wat lager dan in het begin, maar het aantal blijft groeien
 5. Mijn lesbevoegdheid voor de middelbare school halen Ik heb wat mails gestuurd om helder te krijgen wat ik precies moet doen maar dit ligt vrijwel stil.
 6. Een spelotheek openen in mijn voortuin. Nog niet begonnen
 7. Vloerverwarming in de woonkamer laten installeren. Naar een vloerenzaak geweest om naar verschillende vloeren te kijken, maar besloten eerst een keuken uit te zoeken (we willen vloer en keuken tegelijk aanpakken).
 8. Een nieuwe keuken uitzoeken en plaatsen. In progress, ik denk dat we ondertussen redelijk zeker zijn van de indeling en we hebben wat keukens bekeken.
 9. Sedum op balkon. Hierover twijfel ik, het stukje dat we over hadden van de schuur ligt op het balkon maar lijkt het niet zo goed te doen…. even afwachten
 10. Vaker iemand verrassen. Ik schreef al een blog over pannenkoekentaart, en verraste mijn mannen met technisch lego, maar het wordt tijd weer wat nieuws te verzinnen.
 11. Vaker ‘op date’ met mijn man zonder kinderen. We wilden beginnen met een concert maar dat werd afgelast…. Inmiddels is de nieuwe datum bekend. We zijn ook uit eten geweest.
 12. Een handtas kopen. Nog niet gedaan
 13. Mijn verjaardag vieren Ik ben nog niet jarig geweest
 14. Getuige zijn op de bruiloft van mijn broer Ik heb een kopie van mijn paspoort aangeleverd en inmiddels is hij in ondertrouw. Ik verwacht geen problemen 🙂 Ik heb ook verlof aangevraagd voor mezelf en mijn zoontje (hij is nu leerplichtig) en dat is toegekend. Ik heb ook een jurk gevonden om te dragen.
 15. Mijn fotoproject afmaken en ophangen Nog doen.
 16. Met mijn zoontje de historische driehoek Hoorn, Enkhuizen, Medemblik doen met de stoomtram Nog doen
 17. In de zomer op treinvakantie met het gezin Ik heb een boek met opties gekregen van de treinreiswinkel
 18. Kamperen met het beste vriendje van de oudste. Nog geen weer voor geweest. Wel heeft hij onlangs een nachtje bij ons gelogeerd, vond hij ook leuk.
 19. Meer kleur toevoegen aan garderobe & interieur. Ik probeer gekleurde kleding die ik weinig draag te dragen als ik les geef aan mijn 2 VMBO klas. Ze geven uit zichzelf feedback op items en combinaties 😉
 20. Meer lol maken. Deze was te weinig specifiek…. en is dus ook lastig te beantwoorden. Maar ik denk dat de test ‘kan onze bestrating tegen de hogedrukspuit’ in de categorie valt :-).
20. Zoals je ziet geeft de hogedrukspuit een positief resultaat (het mannetje lacht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *