In de herfst diary kondigde ik al aan dat me gevraagd was iets te schrijven over mealprepping en -planning. Hier alvast een voorproefje met drie gerechten die we vorige week aten. Alle drie totaal anders, maar met een slimme combinatie aan ingrediƫnten: boerenkool en pesto. Boerenkool en pesto?!
Op maandag maakte ik namelijk boerenkool met worst. Nu vind ik boerenkool lekker, maar een zak van 500 gram is echt te veel met 2 volwassenen. De kinderen eten namelijk nog niet zoveel. De eerste oplossing was simpel, boerenkool als lunch. Maar het kan natuurlijk ook anders…
Op dinsdag maakte mijn man namelijk zelf pesto die met een pastagerecht gegeten werd. Op woensdag aten we vervolgens een boerenkoolomelet op een harde bol die besmeerd was met pesto.
Door even na te denken wat je gaat eten hoef je geen etenswaren weg te gooien en staat er snel wat lekkers op tafel. Want een boerenkoolomelet is lekker, maar als je moet gaan beginnen met die avond boerenkool klaar maken en pesto maken zouden we het echt nooit eten…
Recept boerenkool omelet voor 3 personen
Ingrediƫnten:
Koude stamppot boerenkool, ongeveer 800 gram (meer of minder kan ook)
4-5 eieren
Geraspte kaas
Klop de eieren in een kom
Roer de boerenkool er doorheen
Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur, met een beetje boter of olie erin
Giet het omelet mengsel in de pan en strooi de kaas er overheen
Doe een deksel op de koekenpan, en wacht tot de omelet gestold is. Dit is meestal op hetzelfde moment dat de kaas gesmolten is.