Kids | Uit

Zo blijft je kindje lekker warm op de fiets

31 oktober 2019

De klok staat weer op wintertijd. Het wordt kouder en sneller donker. Zelf fiets je je wel warm, maar hoe zorg je ervoor dat je kindje(s) lekker warm blijven op de fiets?

In de peuterstoel van de bakfiets hebben we een dekje waaronder ons dochtertje kan zitten. De gordels passen door de gaten van het dekje heen en de zijkanten vouw je over de beentjes waarna je het vastzet met klittenband. Supermakkelijk! Eerder vertelde ik al over het windscherm wat haar uit de wind houdt.

Vorige winter hadden we al een wollen deken die met lusjes (gemaakt door oma) kon worden vastgezet aan de bakfiets en over de beentjes van de kinderen op het bankje viel. In combinatie met de regenhoes (bescherming tegen de wind) werkte dit heel goed voor onze kleuter.

Voor de wandelwagen hebben we de voetenzak uit de kast gehaald. Soortgelijke producten zijn ook te koop voor fietszitjes voorop. Verder is het belangrijk je kindje degelijk aan te kleden (maar niet te warm natuurlijk). Zo gebruikten we bij ons oudste op de fiets (zitje voorop) een skipak wat zijn zusje nu past. We kiezen er voor om in degelijke jassen, schoenen (of sneeuwlaarsjes) en wantjes te investeren. Klopt het is niet goedkoop, maar alle waar is naar zijn geld en hierdoor blijven we ons wel met de fiets of lopend verplaatsen i.p.v. de auto te pakken.

Verder gebruik ik graag een ‘buff’ omdat mijn kinderen sjaals en mutsen graag aftrekken en er mee gooien… (De merknaam is ‘Buff’ zoals Kleenex een merknaam is voor papieren zakdoekjes, er zijn natuurlijk ook andere merken te koop maar als je zoekt op buff zie je precies wat ik bedoel 😉 ). Een buff kun je tegelijkertijd als muts en sjaal gebruiken zodat er geen koude kieren zijn. Evt. kun je daar bovenop nog een muts plaatsen als het echt koud is. De eerste keer dat mijn zoontje zich op de babygroep vertoonde met buff keek de leidster een beetje verbaast, na een week of twee merkte ze op dat het toch wel heel handig was en tegen de tijd dat hij op de peutergroep zat hadden meerdere ouders ons voorbeeld gevolgd.

Tip: Als je op zoek bent naar degelijke kleding voor peuters is de webshop van www.bergmarmot.nl wellicht een aanrader! Ik heb er meerdere jassen gekocht en een buff die ik als cadeau gaf aan een baby die naar IJsland ging met zijn ouders. Volgens de ouders beviel dat erg goed! Mijn dochtertje heeft nog geen buff dus die ga ik zo eens bestellen :-).

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *