DIY | Kids | Uit

DIY: babywindscherm in de bakfiets

3 oktober 2019

Bij kinderen die in een voorzitje op de fiets worden vervoerd zie je het heel vaak: een windschermpje. Door het gebruik van een windscherm worden kinderen beschermd tegen wind en regen. Bij de bakfiets konden we een regentent kopen die op de bak gemonteerd kan worden om kinderen uit de regen en wind te houden. Deze wilden we pertinent niet kopen omdat het veel zicht wegneemt (je ziet bijvoorbeeld je voorwiel niet/minder goed) en omdat we bang waren dat veel extra weerstand creƫren omdat ze vrij hoog zijn. Nu de herfst echter in zicht komt gingen we op zoek naar een andere optie.

Uiteindelijk besloot mijn man (hij heeft jarenlang als fietsenmaker gewerkt naast zijn studie) om een gat in de houten bak van de fiets te boren. Hieraan is een houten balkje gemonteerd waarop een windscherm kan worden bevestigd (dit scherm gebruikten we met onze oudste op de stadsfiets).

Doordat het scherm gewoon naar beneden kan worden geklapt past ook de regenhoes er gewoon overheen. Een prima oplossing voor ons en onze dochter (of giraffe als hij een rondje mag) zit te stralen achter haar scherm!

Only registered users can comment.

  1. Het blad van de Duitse fietsersbond heet Radwelt. In het nummer van oktober staat dat in Kopenhagen 26 % van de gezinnen met 2 of meer kinderen een bakfiets heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *