DIY | Food | Persoonlijk | Uit

DIY: Met deze kookkrat kun je handig koken op de camping

11 augustus 2022

Deze zomer gingen we voor het eerst met ons gezin op fietskampeervakantie. In eerdere fietsvakantie-edities zaten we in huisjes of logeerden we bij familie thuis of werd er voor ons gekookt. Voor het eerst hadden we dus op de fiets kookspullen mee zoals twee benzinebranders en pannetjes. Alle kookspullen bewaren we in een plastic krat die we de ‘kookkrat’ noemen. Op die manier houden we alles bij elkaar.

Op de deksel van de kookkrat hebben we een plaat hout met daarop een metalen plaat bevestigd. In de metalen plaat zitten gaatjes om de windschermen in te vergrendelen en schroefjes om de pootjes van de brander mee vast te maken (zie foto’s hieronder).

De deksel kan zowel met als zonder de krat worden gebruikt (zie onderstaande foto’s). Hierdoor kun je dus wat stellen in de hoogte waarop je werkt. Als we op de grond koken gebruiken we de hele krat. Staat er bijvoorbeeld een picknicktafel dan zetten we alleen de deksel op de tafel.

In de metalen plaat zitten gaatjes waar het windscherm in verankerd kan worden. We hebben gaatjes gemaakt om het scherm om een grotere pan te vouwen (links) en om een kleinere pan heen (rechts).

Onze opstelling beviel goed en gaat volgende keer weer mee. Wel hebben we inmiddels een nieuwe brander gekocht :-).

Hoe kook jij op vakantie?

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *