DIY | Kids | Persoonlijk | Uit

Op fietskampeervakantie met dreumes (1,5), peuter (3 +bonuskind 2) en kind (7)

28 augustus 2022

Deze zomer gingen we voor het eerst op fietskampeervakantie met onze kinderen van 1,3 en 7. We zijn wel vaker weggeweest met de fiets maar kampeerden dan niet. Dat maakt het leven een stuk makkelijker! Op het moment dat je wel gaat kamperen moeten er namelijk veel meer spullen mee zoals tenten, slaapzakken en kookspullen. Voordeel is natuurlijk wel dat je een stuk flexibeler bent.

Hoe neem je alles mee?

Om al die spullen mee te nemen fietste mijn man op de ligfiets met daarop bananentassen en een bagagekar en fietste ik zelf op de bakfiets met kidcar erachter. Onze oudste van 7 fietste zelf met twee fietstasjes met daarin matjes en andere lichte spullen en de meiden zaten in de bakfiets of de kidcar.

De spullen bleken dus niet zo’n probleem. Waar ik meer tegenop zag was de mankracht. Twee volwassenen op drie kinderen is wat aan de magere kant als de kinderen nog niet zo zelfstandig zijn en je veel onderweg bent. Denk aan tenten afbreken en opbouwen, inpakken, boodschappen halen en alle andere taken in BV Gezin 🙂 .

Op pad met kleine kinderen

Andere ‘ fietsfamilies’ onderweg wisten me ook allemaal te vertellen dat het steeds makkelijker wordt naarmate de kinderen groter worden. Ze fietsen dan allemaal zelf, nemen bepakking mee, kunnen zelf hun tentje opzetten en ga zo maar door. Voor deze editie kwam ik met het voorstel om de broer van mijn man en zijn gezin mee te vragen. Zij vonden dit gelukkig een leuk idee en samen vormden we een hele optocht. Mijn zwager en schoonzus reden namelijk samen op een tandem met daarachter een kidcar. Hun zoontje zat afwisselend op de shotgun kinderzitje en in hun kar.

Omdat beide gezinnen zelf een tent, kookspullen etc. mee hadden konden we splitsen wanneer we dat wilden.

Afstanden en routes

Omdat de oudste zelf fietste waren het aantal kilometers dat we deden op een dag gelimiteerd al scheelt het wel dat hij ondertussen een grotere framemaat heeft en een lichtgewicht kinderfiets (een frog). Na een fietsdag hielden we een of meerdere dagen rust. We fietsten van Almere naar Zeewolde, van Zeewolde naar Kootwijk, van Kootwijk naar Bennekom, van Bennekom naar Lede en Oudewaard, van Lede en Oudewaard naar Soest en van Soest weer naar Almere. We hebben dus 6 fietsdagen gehad en zijn ongeveer twee weken weggeweest.

Behalve fietsen en rusten hebben we ook andere dingen gedaan. Onze peuter wilde bijvoorbeeld graag naar een blotevoetenpad, we gingen naar het militair museum in Soest en naar kasteel Doorwerth (je kunt daarvoor je museumkaart gebruiken) en zwemmen. Al met al was het een fijne vakantie!

Wil je meer inspiratie voor fietsvakanties met kleine kinderen? Eerder gingen we bijvoorbeeld;

met 1 peuter en in huisjes (rondje Veluwe)

met een kleuter naar familie

met een baby, peuter en kleuter naar familie

met dreumes, peuter en kind naar familie

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *