DIY | Kids | Thuis

DIY: Zo past een Tripp Trapp Newborn set op een ’te oude’ Stokke Tripp Trapp stoel

25 maart 2021

An English version can be found here.

De Tripp Trapp stoel van Stokke is al jaren ontzettend populair. Met de Stokke Newborn set kan je baby vanaf het prille begin in de stoel en bijvoorbeeld aan tafel zitten met de rest van het gezin. Probleem is alleen dat deze sets alleen passen op stoelen die na 2003 zijn geproduceerd. Dit kun je checken met het serienummer onder de stoel: begint dat met een 3 dan past het. Maar wat nou als je een oudere stoel hebt?

We namen de proef op de som door een newbornset te lenen van vrienden en deze op een ’te oude’ Tripp Trapp te zetten (zie foto links). Zoals je ziet kom je in de knel doordat de maatvoering iets is verandert door de jaren heen. Dit kan echter simpel worden opgelost door twee inkepingen in het hout te maken (zie foto rechts).

Zonde toch om een nieuwe stoel te kopen als de oude nog prima voldoet?

Overigens kun je de Newbornset ook leasen i.p.v. lenen of kopen!

Only registered users can comment.

    1. Beste Laurens, dank voor je bericht! Ik kon me al niet voorstellen dat we de enige waren die zich dit afvroegen. Fijn om te zien dat je wat aan onze oplossing hebt!

    1. Ik heb de babyset zelf niet, maar volgens mij werkt die bevestiging anders. Het ruggedeelte zit met 4 ‘haakjes’ vast. Ik verwacht dat je onze manier dus niet 1 op 1 over kunt nemen…

      1. Hoi Amy, in het artikel is het oude model van de newborn set gebruikt. Ik verwacht echter dat deze DIY ook voor het ook voor het nieuwe model werkt :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *