Food | Thuis

Duurzame(re) switch: vegetarische kroketten?

25 november 2019

Meer plantaardig eten en minder dierlijk voedsel naar binnen werken zorgt ervoor dat je ecologische voetafdruk kleiner is. Helemaal vegetarisch eten is echter niet automatisch duurzamer, omdat dieren plantaardige stoffen kunnen eten die mensen die niet eten (denk bijv. aan varkens die aardappelschillen eten terwijl jij je aardappels eerst schilt) en rundvlees deels een bijproduct is van melkkoeien die geen melk meer geven.

Ik vraag me daarom af of vegetarische kroketten duurzamer zijn dan de normale variant omdat er toch al niet zo veel vlees in zit en het vlees dat er in zit vooral restvlees is. Dat gezegd hebbende, onze nieuwsgierigheid was geprikkeld dus we besloten vegetarische kroketten in ons virtuele boodschappenmandje te gooien.

Mijn testpanel kwam met de volgende feedback: ‘ik ben om’ (mijn man) en ‘dit is jammie-lekker! Mag ik meer?’ (de kleuter). Voor herhaling vatbaar dus, maar dan vooral vanwege de smaak (lekkerder) want of het nou duurzamer is?

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *