Thuis

Duurzame(re) switch: zeep

28 oktober 2019

Tijd voor een nieuwe poging de wereld leuker, eerlijker en gezonder te maken! Om ons plasticgebruik naar beneden te brengen speelde ik al een tijdje met de gedachten om een shampoobar te gaan gebruiken i.p.v. shampoo. Het kwam er echter niet van omdat ik 1) nog een aantal flessen in de kast had staan en 2) het makkelijker is te doen wat je altijd doet in dit geval dus vloeibare zeep en shampoo te gebruiken.

Onlangs kwam mijn man echter met de opmerking dat hij er ook over dacht om een blok zeep te gaan proberen maar met als reden de plasticdeeltjes in de wasgel/shampoo. Een decennium geleden gebruikte hij overigens een shampoobar voor zijn dreadlocks (don’t ask…) dus ik denk dat hij ook minder moeite had met mijn 2e reden om het starten voor me uit te schuiven. Aangezien hij ook geen nieuwe fles wasgel op voorraad had (reden 1) was 1 en 1 samen 2 en kocht ik een blok zeep (zie foto) voor hem.

Ik kocht een blok zeep van het merk ‘de Traay’. Toen ik het later thuis opzocht kwam ik tot de ontdekking dat dit inmiddels is overgegaan in ‘Bee Honest Cosmetics’ en dat ze als bedrijf begonnen met honing. Wellicht was dit de reden dat het in de winkel in hetzelfde schap als imkerhoning stond (die was ook erg lekker!).

Deze zeep is verpakt in een stukje plastic folie maar gezien er geen water is verwerkt in de zeep (er is een reden dat wasgel vloeibaar is 🙂 ) en je makkelijker kunt doseren doe je langer met een blok zeep dan een fles wasgel en is het dus 1 stukje folie t.o.v. meerdere plastic flessen. De hoeveelheid plastic die je gebruikt wordt dus flink gereduceerd. Bovendien is het volume van de zeep kleiner waardoor er minder vrachtwagens hoeven te rijden.

Maar het belangrijkste: hoe beviel het? Want alles leuk en aardig, maar op het moment dat het geen goede switch is gaan we gewoon weer terug naar de plastic flessen. Nou mijn man is erg enthousiast! De zeep ruikt lekker (vind ik ook) en zijn huid voelt zachter aan. Hij heeft een vrij gevoelige huid en na douchen en scheren zag het er een stuk minder rauw uit dan normaal.

Conclusie: deze switch houden we er in, alleen nog even een zeepbakje kopen!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *