Persoonlijk | Thuis

O nee! Mos op ons sedumdak…

9 maart 2023

Een van de eerste artikels op deze blog ging over de aanleg van ons sedumdak. Zo florissant als op de foto hierboven ziet ons sedumdak er op het moment niet uit. Deels komt dat door de winter, maar door mijn slaapkamerraam spotte ik ook mos en zag het sedumdak er vrij rood en doods uit. Sedumdaken kleuren rood in tijden van droogte, maar de laatste weken was er genoeg neerslag gevallen. Tijd om op onderzoek uit te gaan!

Op het dak bleek dat de rode kleur vooral te danken was aan een van de sedumplantjes die het erg goed deed en een rode kleur had. Eenmaal op het dak besloten we meteen te bemesten. Dit doen we zoals ooit door onze leverancier aanbevolen twee maal per jaar (voorjaar en najaar). Ook besloten we kalk te strooien om de pH naar beneden te brengen zodat het mos het minder naar zijn zin gaat krijgen. Fingers crossed dat het werkt!

Het is wel meteen duidelijk dat ik alweer een flinke tijd uit de wetenschap ben…. Eerst de pH meten en daarna besluiten of er kalk moest worden toegevoegd had misschien de slimmere volgorde geweest 🙂

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *