Kids | Persoonlijk | Uit

Op vakantie in eigen land: mijn eerste natuurhuisje

4 november 2019

Eerder schreef ik al over vakanties waarbij we niet vlogen maar met de trein of de fiets op pad gingen. Begin dit jaar kregen we gezinsuitbreiding en we besloten deze zomer met onze baby en kleuter op pad te gaan met de auto. Dit was domweg veel praktischer dan een andere vorm van transport. Om het voor mezelf goed te praten, onze auto is een dinky-toy is die op een ‘slechte tank’ nog steeds 1:20 rijdt. Nadeel van zo’n klein autootje is dat je erg goed moet zijn in ’tetris’ om alles mee te krijgen :-)!

Via www.natuurhuisje.nl huurde ik voor een weekje een huisje voor 4 personen bij ‘de negende zaeligheyt’ in de Brabantse Kempen. Voor iedere nacht plant ‘natuurhuisje’ 1 boom. Over bomen gesproken, ‘ons’ huisje lag aan de rand van het bos dus ik heb heerlijk kunnen wandelen met de kinderen. De oudste noemde het consequent ‘appelsapwandeling’ in plaats van boswandeling omdat we na het wandelen neerstreken op het terras en hij een cappuccino (voor mama) en appelsap (voor hemzelf) mocht bestellen. Overigens hebben we bij de negende zaeligheyt ook heerlijk gegeten.

Behalve wandelen, appelsap drinken en kwartetten heeft ons zoontje ook lekker gespeeld met het buurjongetje. Doordat het park zo kleinschalig is had ik goed zicht over het speelveld terwijl de jongste lekker op een kleedje voor het huisje aan het spelen was.

Ook hebben we wat uitjes in de omgeving gedaan. Zo hebben we o.a. het bakkersmuseum bezocht (heerlijk hartig broodje gegeten!), zijn we naar de tentoonstelling over Kikker geweest in het natuurhistorisch museum, naar Natuurtuin ’t Loo en zijn we bij een collega in Eindhoven langsgeweest om te BBQ-en wat we hebben gecombineerd met het DAF-museum.

Al met al zijn we lekker weggeweest en is dit zeker voor herhaling vatbaar!

Disclaimer: We zijn niet gesponsord, maar hebben het gewoon fijn gehad.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *