Kids | Persoonlijk | Uit

Mijn kleuter (4) kreeg een museumkaart voor zijn verjaardag. Hoe bevalt dat?

11 november 2019

‘Verwen hem alsjeblieft met aandacht en niet met cadeaus. We willen dat hij blij is als je komt omdat je er bent, niet omdat je misschien wel een cadeau meeneemt.’ Teksten als deze hebben we regelmatig uitgesproken naar opa’s, oma’s, ooms, tantes en vrienden. Mijn zoontje kreeg voor zijn 4e verjaardag een museumkaart van enkele tantes en een oom en het was een schot in de roos. De laatste maanden heeft hij regelmatig met ons of iemand anders een museum bezocht en heeft zich ontzettend vermaakt.

Waar ging hij zoal naartoe?

NEMO (Amsterdam). Mijn schoonzusje trapte het spits af en nam hem samen met haar dochtertje mee naar NEMO. Het meest geweldige van de dag vond hij echter de treinrit er naar toe. Parels voor de zwijnen dus, maar hij heeft het in ieder geval leuk gehad! Als hij wat groter is gaan we voor een herkansing. Of het spoorwegmuseum natuurlijk :-)!

Zuiderzeemuseum (Enkhuizen). Samen met zijn zusje nam ik hem mee naar het zuiderzeemuseum in Enkhuizen en opa en oma haakten aan. Een gezellige dag volgde. Leukste vond meneer het tochtje met de boot en de wip waar hij samen met opa en oma opging. Klederdracht wilde hij niet aan (kind van zijn moeder!), maar in verschillende huisjes kijken en de oud-Hollandse spellen vond hij bijvoorbeeld wel heel leuk. Wel was hij teleurgesteld dat hij te jong was voor de schrijfles in het schooltje, want dat had hij tijdens zijn eerste weken op de kleuterschool ‘nog niet geleerd, mama’.

PIT (Almere). Samen deden we de PAW-patrol speurtocht, ook de skelters vond hij erg leuk.

Ik vertelde eerder al dat we naar het DAF museum (Eindhoven) en natuurmuseum Brabant (Tilburg) waren geweest. Mijn zoontje vond het bij DAF vooral leuk om in de cabine van een vrachtwagen te mogen zitten en te zien dat daar ook een bed in zat. In Tilburg genoot hij van de Kikker tentoonstelling, en doe-activiteiten al vond hij de mammoet ook erg indrukwekkend.

Aviodrome (Lelystad). Een schot in de roos! Hij vertelde ons vol enthousiasme over planeten en raketten (toen hij begon met school behandelde de klas het thema ‘de ruimte’) en vond het erg leuk om in een vliegtuig te kijken. Het is al weer even geleden, maar toevallig vroeg hij van de week wanneer we er weer eens heen gaan.

Paleis ’t Loo (Apeldoorn). Oma nam hem mee naar Paleis ’t Loo en ze kwamen met enthousiaste verhalen terug.

Dit is slechts een greep uit het aanbod, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies vooral een uitje wat bij je kind en de leeftijd past. Mijn zoontje is bijvoorbeeld gek van treinen en vliegtuigen dus wil ik met hem een keer naar de museumstoomtram Hoorn-Medemblik, het spoorwegmuseum, en het Aviodrome. Voordeel van een museumkaart is dat het ook prima is om een uurtje te gaan zodat het een leuke activiteit blijft en je niet met een dreinend kind door een museum heen sleept. Zo heb ik onze kinderen ook als baby meegenomen naar verschillende musea en botanische tuinen met het idee dat als het niet zo gaan ik zo weer buiten zou staan en dat ook prima was en gaan ze ook wel eens terwijl ik van tevoren niet weet of ‘het wat is’.

Conclusie: Het is een geslaagd cadeau! Vaak bekijken we maar een deel van de collectie en gaan later nog een keer, zodat het gezellig blijft.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *