Kids | Uit

Stoomtreinvakantie Harz

23 augustus 2019

Na mijn studie woonde ik een paar jaar in het buitenland. Thuis maken we regelmatig de grap dat veel relaties niet in geld zijn uit te drukken, maar die van ons wel. En zelfs vrij nauwkeurig, door de kosten aan vliegtickets van ons beiden op te tellen.

Waarschijnlijk is het ook de reden dat we liever niet vliegen als we op vakantie gaan. Vliegen hebben we genoeg gedaan en associëren we niet met vakantie maar met een extra hindernis om samen te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat we niet van reizen of vakanties houden…

Daarom leek het me leuk om een aantal van onze ‘niet-vlieg-vakanties’ te bespreken. Vandaag trappen we af met de eerste aflevering.

Zowel mijn grote als mijn kleine man zijn gek op stoomtreinen. Vorig jaar zijn we in de voorjaarsvakantie met de trein op vakantie geweest naar de Harz in Duitsland. Nu is de Harz een mooi gebied, maar wat de mannen leuker vonden: het is het thuis van de Harzer Schmalspurbahnen, oftewel het grootste smalspoorbedrijf van Duitsland met zo’n 140 km spoor. Door de lange trajecten kun je je uren vermaken in de stoomtreinen en op veel plekken ligt er ook alleen een treinbaan. Ik zou er heel veel over kunnen schrijven, maar kijk vooral zelf naar onze sfeerimpressie hieronder!

Een kleine sfeerimpressie

Mocht je dit een leuk idee vinden: deze reis bestelden we via de treinreiswinkel.

Heb jij wel eens een rondreis met de trein gemaakt?

Disclaimer: Deze reis werd niet gesponsord maar ik wil best een andere reis (of dezelfde, maar in een ander seizoen) komen testen 😉

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *