DIY | Persoonlijk | Thuis

20 dingen voor 2020: #9 balkon volleggen met sedum

18 mei 2020

In mijn ‘20 dingen voor 2020‘ schreef ik dat ik na het sedumdak op de schuur ook het balkon wilde volleggen met sedum. Het balkon gebruiken we namelijk nooit, maar vanuit verschillende ruimtes in huis hebben we zicht op het balkon. Een erg vrolijk gezicht is dat niet omdat het bedekt was met grijze stoeptegels. In eerste instantie begonnen we met een test; het kleine hoekje sedum wat over was van ons groendak legden we op het balkon.

Helaas pakte deze test niet erg goed uit… Het sedum had het erg zwaar en zag er steeds slechter uit (zie foto voor). Daarom stelde ik voor om kunstgras te plaatsen omdat dat ‘ het enige zou zijn dat wel groen zou blijven’. In eerste instantie als grap, maar al snel kwamen we tot de conclusie dat het helemaal niet zo’n gek idee was en togen we naar het tuincentrum op de opties te bekijken.

Kunstgras bleek best prijzig te zijn omdat we het graag uit 1 stuk wilden halen en je vastzit aan de breedte van de rol. Verder hebben veel bouwmarkten en tuincentra het niet op voorraad en moet je vaak nog verzendkosten betalen. Toen we de maten invoerden op de website van de bouwmarkt kwam het uit op zo’n 140 euro voor 1,60 x 2,50 meter.

Een zoekopdracht via Google leerde ons dat er op een industrieterrein op zo’n 5 minuten fietsen van ons huis een hoveniersbedrijf vond met een kunstgrasshowtuin. We besloten daar heen te gaan omdat we hoopten dat ze daar wel voorraad hadden en op die manier geen verzendkosten hoefden te betalen.

De mannen fietsten erheen in de bakfiets en kwamen erachter dat er ook een ‘restjes’-stapel was. Ze werden heel vriendelijk geholpen en de medewerker trok meteen een rol tevoorschijn die precies 1,60m breed was, exact de breedte die we nodig hadden. Voor 25 euro mochten ze deze rol ‘restmateriaal’ meenemen.

Thuis aangekomen sneden we de juiste lengte af en op het stuk dat over is kunnen we deze zomer het zwembadje van de kinderen plaatsen. Hieronder kun je het resultaat bewonderen! Ziet er goed uit toch?

Bij deze streep ik ‘balkon volleggen met sedum’ van mijn ‘ 20 dingen voor 2020’-lijst. De uitvoering is anders dan ik van tevoren had bedacht, maar het maakt een wereld van verschil en ziet er veel leuker uit dan het was! 🙂

Only registered users can comment.

    1. Haha de naam van de website is met een vette knipoog hoor 🙂 !
      Zoals gezegd, een sedumdak zou beter zijn, maar ik geloof dat je met elke keuze een (klein) verschil kunt maken. In dit waren de positieve punten: lokaal, met de fiets opgehaald i.p.v. de auto en dat het om ‘afval’ ging.
      Leuk dat je meeleest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *