Persoonlijk | Thuis

Gordijnen om de schuifpui te isoleren

5 december 2022

Na zo’n zes jaar in ons huis was het dan eindelijk zover… er kwamen nieuwe gordijnen voor de schuifpui. Ik was al eerder op zoek geweest maar kon niets naar mijn zin vinden in de juiste maten. Lang verhaal kort: de vitrage van de vorige bewoners bleef hangen.

Qua isolatiewaarde valt dat natuurlijk erg tegen. Met de huidige gas- en energieprijzen is isolatie een hot topic bij iedereen die ik spreek en besloot ik weer eens een poging te ondernemen. Deze keer vond ik online een leuk motiefje. Ik vroeg een sample aan en vroeg de leverancier of hij iemand wist die er gordijnen van kon maken. Ze deden vaker zaken met een atelier en in plaats van de stof rechtstreeks naar mij te sturen ging de stof samen met een voering die kant op.

Helaas duurde het wat langer dan verwacht, maar inmiddels hangen de nieuwe gordijnen te shinen!

We zijn inmiddels al weer bezig met de volgende stap. Na het plaatsen van tochtstrippen in de gang, en gordijnen bij de schuifpui komen er een aantal nieuwe ruiten in de voorgevel met een extra coating en thermisch randkader. Het glas is ingemeten!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *