Kids | Persoonlijk | Uit

Museumkaart voor kinderen

14 augustus 2022

Tijdens onze fietskampeervakantie bezochten we twee musea met onze museumkaart. Mijn schoonzusje vroeg zich af of je zo’n kaart vaak gebruikt (a.k.a. kan het financieel uit?) en waarvoor gebruik je het dan? Nu is mijn argument altijd geweest dat een museumkaart net als een bibliotheekkaart voor mij een goed doel is. Op het moment dat het financieel niet uitkomt zie ik het als sponsoring van voorzieningen waarvan ik blij ben dat ze er zijn. Als kleuter kreeg mijn zoon als cadeau een museumkaart. Door Corona hebben we er een tijd minder tot geen gebruik van kunnen maken, maar inmiddels heeft hij de smaak te pakken!

Kijk je mee waar hij het afgelopen schooljaar is geweest?

Terra Maris – Oostkapelle

Terra Maris bezochten we op de terugweg van een weekendje Zeeland. Potvis Pieter vond hij erg grappig omdat deze dezelfde naam heeft als zijn oom en vooral ook het buitengedeelte.

Het spoorwegmuseum- Utrecht

Al sinds hij heel klein was heeft onze zoon een voorliefde voor treinen. Zo gingen we bijvoorbeeld op stoomtreinvakantie toen hij een peuter was. In het spoorwegmuseum heeft hij zich dus ontzettend vermaakt! In deze periode namen mijn man en ik om en om weekendvrij’ van de NS om 1 op 1 uitjes te doen met onze oudste kinderen. Naar de onderstaande musea ging ik dan ook met het OV.

Maritiem Museum Rotterdam – Rotterdam

Op aanraden van mijn broer gingen we samen met hem en zijn verloofde naar het Maritiem Museum Rotterdam. Aanrader!

Naturalis – Leiden

Samen met mijn zoon nam ik de trein naar Leiden om ‘ Trix’ te bekijken. Ook andere delen van het museum vond hij erg leuk.

Kunsthal Rotterdam – Rotterdam

Deze viel minder in de smaak, maar we vermaakten ons hier een tijdje tot het naastgelegen Natuurhistorisch Museum open was.

Natuurhistorisch Museum – Rotterdam

Na het bezoek aan de Kunsthal gingen we naar het natuurhistorisch museum wat meer in zijn straatje ligt. vooral de tentoonstelling ‘ het beest in ons’ vond hij erg leuk.

Zoals ik al schreef, namen mijn man en ik om en om een weekendvrij-abonnement. Met zijn vader bezocht onze zoon o.a. Natuurmuseum Fryslân (ga vooral naar de onderwatersafari!), Nationaal Modelspoormuseum in Leeuwarden, Fries Museum en Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Tijdens de fietskampeervakantie bezochten we als gezin nog kasteel Dorwerth in Doorwerth (zie foto bovenaan) en het Nationaal Militair Museum in Soest.

De museumkaart wordt dus uitgebreid gebruikt! De reden hiervoor is vooral dat het niet uitmaakt als we maar een uurtje binnen zijn omdat het bijvoorbeeld al laat op de dag is of maar een vleugel interessant is. Zo zijn de mannen naar drie verschillende musea in Friesland geweest op een dag, dat zouden we zonder zo’n kaart niet doen.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *