Persoonlijk

Ook dit was december 2022…

2 januari 2023

December is natuurlijk de maand van Sinterklaas en kerst. In november schreef ik al over schoencadeaus en het allermooiste cadeau (tandpasta). In eerdere edities beschreef ik ook mijn tips en missers.

Sinterklaas was koud het land uit, of we gingen door naar de kerstboom – die we uiteraard weer met de bakfiets ophaalden. Geen naalden in de achterbak!

Eerder schreef ik al over duurzamere kerstversiering en de kerstslinger die we maakten. Ook onze oudste (7) ging aan de slag bij zijn scoutinggroep en maakte dit rendiertje. Op de achterkant hebben we zijn naam en het jaar geschreven. Elk jaar wordt onze kerstboom namelijk voller, omdat de kinderen wat maken of uitzoeken. Ook de dames gingen op het kdv aan de slag. Een boom vol herinneringen dus!

Verder had ik een aantal gesprekken over reizen met de trein met collega’s en willekeurige mensen op het perron. Blijkbaar is het voor sommigen nieuws dat jongeren van 12 t/m 18 een speciale dagkaart kunnen kopen via de app waarmee ze gratis reizen in de daluren. Deze kost 7,60 op moment van schrijven. Voor groepen is het lastiger, maar met enkele tieners thuis een uitkomst. Kinderen onder de 12 reizen gratis, mits je een abonnement voor ze aanvraagt. En voor mensen die niet voor hun werk reizen, kan NS Flex de veel goedkopere optie zijn. (Als ik 1x naar Rotterdam reis in het weekend heb ik het er al uit). Ik wordt niet vaak bedankt aan het eind van een gesprek- maar nu ineens meerdere keren 🙂 .

Theater & uitjes: Ik ging met mijn naar Pieter Derks. Aanrader! Begeleidde leerlingen tijdens de open avond op school (toppers) en werd geraakt bij de voorstelling van Laura van Dolron. Kerst was helaas een minder groot succes, omdat ik op het laatste nippertje voor de kerstvakantie een positieve Corona-test in mijn handen had. Mijn eerste! Gezien mijn baan in het onderwijs en drie kinderen die naar school of kdv gaan, op zich geen slechte score.

Verder werden mijn babyspullen opgehaald, wat lekker veel ruimte geeft en heb ik afscheid genomen van mijn oesterzwam. Die deed het steeds minder goed. Ik heb een aantal dingen geprobeerd zoals nieuw broed, maar succes bleef uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *